Thursday, March 20, 2014

double lines

Salam uols...

I'm ready to share one happy news, i'm officially 13 week pregnant! Alhamdulillah ieda dan hubby sangat bersyukur pada Allah. Selepas nie ieda akan share my effort until i getting pregnant, one year after the major operation. Info for new reader, ieda telah selamat menjalani pembedahan major Myomectomy pada 20hb julai 2012 yang lalu untuk membuang ketumbuahan fabriod big size, read here FABRIOD




My happiness moment
Night before, me and hubby ke EON Bukit Indah. Bulan tersebut cik period sudah lewat 7 hari, niat dihati nak try test esok pagi. Ieda beli upt jenama clear blue dan watson, before this beli yang paling murah sekali je first time beli upt clear blue nie, yoo la rasa rugi dan kecewa sangat bila chek upt negatif manjang sebelum nie.

That morning bangun awal pagi ambil upt clear blue dan test macam biasa. Firstly berdoa sebanyak mungkin sebelum tengok result. Ya Allah positif DOUBLE LINES! tetiba badan jadi kaku 10 saat, tangan dah menggeletar, air mata mengalir laju, dalam hati hanya mampu ucap yaa Allah terima kasih. Hubby terbangun dari tidur sebab dengar ieda menangis dalam toilet. Apa lagi laju-laju tunjuk upt yang positif, off course dia blur dengan simbol tambah clear blue tu. Masa hubby buat muka blur tu ieda try test sekali lagi kali nie jenama watson, naik terang DOUBLE LINES confirm pregnant sayang! Apa lagi melompat la kami berdua atas katil, menangis dan ketawa sesama, awkward moment but full of happiness! i lurve you Faan!

First time pergi klinik, kena buat upt test sekali lagi untuk pengesahan. Masa ini berdebar juga, resultnya 'congrat dah ada tahniah, you pregnant!' Ketika ini doctor sahkan kandungan dah masuk 5 week mengikut tarikh akhir ieda period. Orang pertama yang ieda call adalah arwah Mama, terlalu happy that day tak putus kami berdua ucapkan syukur pada Allah. Hanya Allah sahaja yang tahu betapa gembira hati ini selepas apa yang kami lalui sebelumnya. Tidak sia-sia pengorbananku di bilik pembedahan dahulu.

Ieda juga ucapkan terima kasih pada semua yang mendoakan terutamanya rakan blogger yang disayangi. Muga dipermudahkan segalanya, doakan baby membesar dengan sihat dalam my tummy. Muga baby dapat mata besar macam mummy dan hidung mancung macam daddy hu..hu..

Mummy-mummy tinggalkan link blog ya, banyak yang perlu ieda belajar dari korang ^_^