Thursday, March 20, 2014

double lines

Salam uols...

I'm ready to share one happy news, i'm officially 13 week pregnant! Alhamdulillah ieda dan hubby sangat bersyukur pada Allah. Selepas nie ieda akan share my effort until i getting pregnant, one year after the major operation. Info for new reader, ieda telah selamat menjalani pembedahan major Myomectomy pada 20hb julai 2012 yang lalu untuk membuang ketumbuahan fabriod big size, read here FABRIOD




My happiness moment
Night before, me and hubby ke EON Bukit Indah. Bulan tersebut cik period sudah lewat 7 hari, niat dihati nak try test esok pagi. Ieda beli upt jenama clear blue dan watson, before this beli yang paling murah sekali je first time beli upt clear blue nie, yoo la rasa rugi dan kecewa sangat bila chek upt negatif manjang sebelum nie.

That morning bangun awal pagi ambil upt clear blue dan test macam biasa. Firstly berdoa sebanyak mungkin sebelum tengok result. Ya Allah positif DOUBLE LINES! tetiba badan jadi kaku 10 saat, tangan dah menggeletar, air mata mengalir laju, dalam hati hanya mampu ucap yaa Allah terima kasih. Hubby terbangun dari tidur sebab dengar ieda menangis dalam toilet. Apa lagi laju-laju tunjuk upt yang positif, off course dia blur dengan simbol tambah clear blue tu. Masa hubby buat muka blur tu ieda try test sekali lagi kali nie jenama watson, naik terang DOUBLE LINES confirm pregnant sayang! Apa lagi melompat la kami berdua atas katil, menangis dan ketawa sesama, awkward moment but full of happiness! i lurve you Faan!

First time pergi klinik, kena buat upt test sekali lagi untuk pengesahan. Masa ini berdebar juga, resultnya 'congrat dah ada tahniah, you pregnant!' Ketika ini doctor sahkan kandungan dah masuk 5 week mengikut tarikh akhir ieda period. Orang pertama yang ieda call adalah arwah Mama, terlalu happy that day tak putus kami berdua ucapkan syukur pada Allah. Hanya Allah sahaja yang tahu betapa gembira hati ini selepas apa yang kami lalui sebelumnya. Tidak sia-sia pengorbananku di bilik pembedahan dahulu.

Ieda juga ucapkan terima kasih pada semua yang mendoakan terutamanya rakan blogger yang disayangi. Muga dipermudahkan segalanya, doakan baby membesar dengan sihat dalam my tummy. Muga baby dapat mata besar macam mummy dan hidung mancung macam daddy hu..hu..

Mummy-mummy tinggalkan link blog ya, banyak yang perlu ieda belajar dari korang ^_^

15 comments:

  1. congrats dear, jaga diri dan kandungan elok-elok :))

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.... rezeki..jaga diri baik2, jaga kandungan..... jaga makan ni yang penting...huhu i'm preggy mommy jugak... tapi nak tanya satu confuse dengan ayat call arwah mama...salah type ke ape??

    ReplyDelete
  3. congrats dear....alhamdulilah....jaga diri baik2 yeh...jangan buat kerja berat2..:)

    ReplyDelete
  4. subhanallah... tahniah eida! jg diri baik2 tau... doakan dila pny turn pulak menyusul nanti ye ;)

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah... Tahniah Ieda... (^_^)

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah..tahniah ieda..take care ye...

    ReplyDelete
  7. tahniah ieda, im happy for u dear ;)

    jaga kandungan baik-baik and doakan sekali untuk kita rasa pengalaman macam awak ek ;)

    ReplyDelete
  8. wahhh congrats ieda!!! so happy for u!! penantian selama ni dah berakhir. alhamdulillah. ieda jg diri lelok oke. rehat byk2 tau. nak tau apa2 tny la. kot2 boleh membantu. hehe

    ReplyDelete
  9. Tumpang hepi..saat yg dtunggu oleh suami dan isteri..jaga diri dn kndungan elok2 ye dear..kat blog i ada serba sedikit tips n journey prgnancy..boleh jengah :-)

    ReplyDelete
  10. tahniah awk..doakn sy pregnant jgk eh :)

    ReplyDelete
  11. tahniah ieda. happy me, bila EDD ni? hehehe

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum awak. alhamdullilah syukur. sampai sudah rezeki kalian berdua. take care ya. jangan lasak sangat. heheee salam perkenalan daripada mak buyong ~~~

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah..tahniah ieda! take care dear :)

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah.. congrats dear . ;D

    ReplyDelete