Sunday, March 24, 2013

beauty sharing

Bila kulit badan berseri hubby pun makin sayang

Hi beautiful ladies!

Nak kulit badan yang putih dan lembut? Oke excited sangat nak cerita tentang sabun Gluta Kojic yang memang terbukti berkesan pada diriku. 

Gluta Kojic Soap, my faveret now.

Rutin harian super buzy sejak menjadi wifey, dengan career as Senior Graphic Designer dan menguruskan business Aurora. Tiada masa lagi nak manjakan diri sendiri macam dulu. Kulit badan makin gelap, kusam dan kasar. Nak ke spa jangan haraplah, pakai losyen pun ikot mood. Mandi cuma pakai sabun dettol hubby yang menghilangkan kuman tapi tidak memutihkan badan grrr!

Jadi bila tengok kulit badan sendiri sedih sangat. Terdetik di hati untuk cuba Gluta Kojic Soap nie. Ieda gunakan pada badan sahaja pengganti sabun mandi. Satu buku kerat kecik-kecik sebab nak jimat, baru 3 minggu gunakan sabun nie tapi dah menunjukan kesan yang positif kulit badan semakin lembut seperti memakai losyen. Kawasan bermasalah seperti di celahan lipatan badan dan ketiak semakin putih. Warna 
kulit badan makin sekata dan berseri. Sabun nie wangi memang feeeling yer bila mandi.

Dimana ieda dapatkan sabun Gluta Kojic Soap ni? pastinya di FN BEAUTYHOUSE, lengkap segala keperluan kecantikan di sini. Banyak lagi produk yang hot di pasaran seperti Aura Maya, Wonder Glow Cosmetics, Aura White, Vitamin C dan lain-lain. FN beauty kerap mengadakan promosi tertentu jadi sila LIKE untuk update. Layaanan yang ieda terima memang terbaik, barang pun cepat sampai. Totaly puas hati & nak repeat order!

P/S : Sabun ini sesuai juga digunakan untuk wajah

Untuk detail produk huhungi Bella & Fatin, jangan lupa LIKE

Cik Bella & Cik Fatin yang comel

Antara produk yang mendapat testimoni positif :

WONDER GLOW COSMETICS

VITAMIN C 1000MG PHARMA PAHANG

 MAIXARA C-SENTIAL

MIZZ BEAUTY

SHISEIDO MINERAL BLACK MASK

OEM MAGIC FOOT MASK

AURA MAYA SKIN CARE

This post is fully sponsored by FN Beautyhouse

Wednesday, March 20, 2013

wedding card, scallop tag & scallop sticker



Hi!

Short update! Aurora classy & stylish design menawarkan design & quality printing yang terbaik. Like my pages pm or email me ieda_aurora@yahoo.com untuk pertanyaan harga selanjutnya.

Custom design wedding card

Cute like cuppy cake, ini scallop thank you tag lah

Scallop sticker, juga sesuai untuk company label atau promosi

Hi im ieda aurora, shawl cantik nie namanya aurora juga dari collection Hijabi Doll 

Friday, March 15, 2013

yummy resepi : prawn olio e aglio & asam pedas ikan pari

Salam

First time post entry resepi di blog. Im not a good cook masa single dulu tapi lepas kahwin memasak adalah my new hobby. Untuk resepi masterchef google banyak membantu mencari resepi baru. Im sharing this easy and yummy resepi with you. Try la masak, my hubby love this!

Prawn Olio E Aglio

Ok here's the ingredients :
  • Spaghetti
  • Extra virgin olive oil (tak sama dengan olive oil)
  • 3 ulas bawang putih yang dicincang halus
  • Parsley leaves /flakes
  • Chilli flakes (kalau nak pedas)
  • Black pepper (ground)
  • Garam halus
  • Cendawan shitake
  • Chilli merah
  • Parmesan cheese
  • Udang mentah

Cara-cara memasak :
  1. Masak air bercampur garam halus dan sedikit olive oil dalam periuk. Bila air dah menggelegak, masukkan spaghetti. Tunggu hingga masak, toskan.
  2. Kemudian, panaskan kuali, curahkan extra virgin olive oil diikuti dengan bawang putih, cendawan shitake bersama udang. Taburkan sedikit garam dan tumis. Bawang putih tadi jangan dibiarkan hangus. Cukup sekadar kekuningan dan udang tidak garing.
  3. Selepas itu perlahankan api, masukkan spaghetti yang telah ditoskan tadi dan gaul. Kemudian, taburkan parsley leaves/flakes, diikuti dengan ground black pepper dan garam.
  4. Kalau nak pedas, tabur pula chilli flakes.
  5. Padamkan api. Taburkan parmesan cheese secukupnya.
  6. Oke siap sedia untuk dihidang.
Asam Pedas Ikan Pari

Ok here's the ingredients :
  • Ikan pari (potong dan cuci gina limau kasturi)
  • 1 cawan cili kisar
  • 7 ulas bawang merah*
  • 3 ulas bawang putih*
  • 1 inci halia*
  • sedikit belacan*
  • 3 batang serai diketuk
  • 1 ikat kecil daun kesum
  • 1 kuntum bunga kantan
  • 3 biji Kacang bendi
  • air asam jawa
  • garam & aji
  • 1 sudu serbuk lada hitam

Cara-cara memasak :
  1. Tumbuk bahan yang bertanda (*), tumiskan hingga kekuningan.
  2. Masukkan pula cili kisa, tumiskan lagi hingga terbit minyak.
  3. Selepas itu curah air asam jawa, biarkan menggelegak.
  4. Seterusnya masukkan pula ikan, bunga kantan, daun kesum dan kacang benci.
  5. Kecilkan api, masak ikan hingga lembut.
  6. Rasa garam dan aji secukup rasa, tambah mana yang kurang.
  7. Oke siap sedia untuk dihidang.

Monday, March 11, 2013

wedding finger print!

Hi all!

Antara koleksi terkini finger print di FB Aurora classy and stylish design
Jemput LIKE my pages and make order yaa

FINGER PRINT
1. Size : A3 (297mm x 420mm)
2. Material : Ivory card (Texture) 230gsm, Wooden frame A3
3. Color : Full color Laserjet Print (high quality)
4. Price 
- finger print perframe : RM50
- finger print paint 4 color (1 set) : RM10
- finger print pakej : RM80

T&C
- 1/2 deposit payment upon order confirmation
- Full payment before dilivery
- Costum design follow your theme color and request
- Delivery prosess RM10
- Pick up area McDonald Taman Kobena JB only
- PM FB or email us at ieda_aurora@yahoo.com


Tree finger print

Just married car finger print

Mini bride & groom finger print

Carriage finger print

 Finger print paint rainbow color set (easy to clean)

 Finger print paint earth color set (easy to clean)

 Finger print pakej
  • 1 A3 finger print with wooden frame
  • 1 A3 mini easel stand
  • 1 4R signage card
  • 1 4R mini easel stand
  • 2 set finger print paint

Tuesday, March 5, 2013

bila B2B berbisness

Salam...

January 2013 Aurora classy and stylish design mula beroperasi. Masih baby step lagi banyak yang perlu dimantapkan. Sekarang sedang berusaha ke peringkat seterusnya bukan lagi sekadar part time job sahaja. Kamon ieda usaha sampai pengsan!!!

Ramai juga para B2B dan EX B2B yang success berbisness mengikut minat dan kemahiran, korang memang hebat dan menjadi inspirasi! Sebenarnya ieda nak kumpul blog link bride turn business at my new blog list, so im sharing with you all. Most of them ieda jumpa di Blogger Bride Gatering.












Adaaaa lagi?

Sunday, March 3, 2013

promosi bunting 2pcs RM65

Hi!

Harga 2 pcs bunting termasuk design, printing dan delivery cuma RM65 sahaja
Para B2B sila rebut harga terbaik nie you all!

Berminat boleh email & pm ieda :

email
ieda_aurora@yahoo.com

Facebook page