Wednesday, January 30, 2013

peplum & maxi dress cantik disini

Assalammualaikum....

Keluar dating dengan hubby harini pakai baju maxi dari Amaze Me by Zura Razak. Cantik dan sangat selesa macam nak pakai hari-hari. Tak tipu ieda dah ada 2 nak tambah lagi warna lain pulak. Banyak yang korang boleh pilih dijamin harga berpatutan dan sangat comfy dipakai. Baju peplum pun comel-comel weh kat sini.

Korang boleh mix & match

Amaze me customer, Dato Siti wearing highlight peplum blue, she also have those dark blue, peach & mustard.

Short peplum & lycra maxi dress worn by Siti Norsaida & Rozi Razak. Oke Zura Razak actualy adik ipar Dato Siti and Kak Saida.

My favorite all time! Fast selling lycra maxi dress, kain lycra yg sejuk dan tak jarang so just nice. Many adorable color to choose.

Lycra plain peplum, perfect for everyone!

Silky cotton maxi dress material yg sejuk dan comfy dan tak jarang, pelbagai pilihan corak comel.

Peplum fever!!

High Quality Lycra Palazzo yang sgt comfy

Long cardigan cotton & net material, cover your body nicely.

Amaze me also got Jewellery yang trendy

Suka tak? for more choice and detail, like FB Amaze me by Zura Razak. She very beautiful girl with kind heart. Jom Shopping!


This post is fully sponsored by Amaze Me

Tuesday, January 29, 2013

review - dusty pink wedding dress

Hi yaa all!

Im in lurve with my dusty pink wedding dress. Baju nie ieda pakai untuk majlis menyambut menantu di Bandar Baru Uda, JB. Tetap memilih design kurung moden kerana sesuai dengan my body yang agak curvy. Dress & veil sarat dengan patching and beading. Tudung juga adalah costum made for me. My hubby pun nampak sweet je dengan warna dusty pink kan, totaly lurve it!

Design dress ini gabungan idea me, MIL and AZ Bridal. Thank you so much AZ Bridal berjaya merealisalikan my dream wedding dress. Dari kecik tau berangan nak kahwin pakai baju pink meleret...

The cubby bride, seriusy tak suka handbouquet tersebut teringin nak yang kembang macam Reene Meow buat

Pose...pose...pose penatnye seharian jadi ratu

My favorite picture and moment by OP Capturepix

Us in wonderland island

Saat romantik sebelum kami tergelak besar

Detail pada baju, sweet dusty pink lovin it!

The dress memang sesuai dengan my body yang mantop nie ki..ki..

Thanx datang melawat my blog yaa

Saturday, January 26, 2013

honeymoon - melaka

Hallo everyone!

Simple update about our short trip to Melaka. Without any plan, tetiba hubby ajak jenjalan, bab travel memang daku suka terus packing barang here we gooooooooooo......

Musim cuti jadi hotel banyak full house, lucky us found Hotel Oked. Hotel nie ambil walk in saja, patut la tak full house. 

Oke im ready jom pi shopping at Jonker Walk

Percaya lah all this only for RM104 at Ikan Bakar Ubai, mimpi dapat harga camni kat jb

My favorite all time cilli crap

Sedap sangat Klebang Coconut Shake ini me and hubby order sampai 4 gelas. Nasi lemak & kuih kat situ semua yummy!

Oh hi yaa all, im buzy with my food

Penat mendaki akhirnya sampai jua ke A Famosa

Ohh beca, kenapa korang kreatif sangat pakcik boleh la deco pelamin lepas ni

Muzium kapal ni masa kecik dulu excited sungguh nak masuk, now malas dah

review - tifanny blue wedding dress

Salam...

Ini la wedding dress kesayangan daku di majlis resepsi Kulim Kedah, simple and classy! Seriusly ieda nak minimalis saje. Konsep ala baju nikah Elyana but more simple. Design baju kurung moden dengan detail patching lace dan manik yang sarat di beberapa bahagian. Sebelum majlis I gain weight, so the dress memang show my curvy so much nampak agak seksi skit disitu ye ki..ki..

Oh by the way tahun lepas 2012 ade juga geng B2B dengan wedding dress tifanny blue theme, so im sharing it! wat a classy color!


Most favorite wedding picture at kulim kedah reception, taken by maagdesign


him & her, hold my hand forever sayang


Detail baju bahagian hadapan, haa muka boolat!


Ecehh main mata pulak


Veil pun simple gila kan, cutting half moon


Dari pandangan tepi pulak


Our gorges mama!

GENG B2B TIFANNY BLUE

EX-B2B intan

EX-B2B Ika
http://sotheliliwedsthebee.blogspot.com


EX-B2B syima
http://aceofhzz.blogspot.com

Ade lagi tapi dah tak jumpa link sad, korang pun leh kongsikan kat ruang comment jika ade link B2B dengan theme yang sama tifanny blue.

Saturday, January 19, 2013

hantaran and wedding stuff to rent by Rastali

Hi all Bride & Groom!

Busy planning your perfect dream wedding? Nak tahu promo pakej hantaran 2013 yang terbaru tak? Meh sini ieda suggest korang survey promo pakej hantaran dari Rastali nie. Berkonsepkan classic & simple pasti hasil tangan creative mereka akan menyempurnakan hari bahagia anda. Rastali baru sahaja dilancarkan jadi idea mereka memang fresh dan terkini mengikut tren!

Promo dari Rastali yang terkini ohh ada kek comel, itu penting bagiku!

Tadaa!! ini adalah hasil tangan Rastali, hantaran milik gorges famous blogger NAMEE ROSLAN. She look stunning in her wedding dress. Namee sangat berpuas hati katanya hantaran digubah cantik dan tahan lama. Combinasi warna fresh flower & dulang silver look simple and classy!

More by Rastali, stunning and perfect color especialy the classic red velvet theme!

Rastali juga menyediakan perkhidmatan menyewa barang. Semua barang cantik dan sangat unik, sesuai untuk projek DIY korang. Harga untuk sewa tak mahal dan sangat berbaloi! Ada pelbagai untuk dipilih, ieda kongsi apa yang ku suka selebihnya jengok sendiri page FB Rastali yee.

Payung laced umbrella nie cuma RM30 je caaaantik & muuuurahnya T_T

Bantal nikah, rent 1 for RM50 or 1 pair RM80

Spotlight nie sesuai untuk DIY pelamin, rent for RM20 for the whole set of 4

DIY your own pelamin? just rent this chair for RM100 and pillow only RM2

Classy silver dulang hantaran for rent, choose your own favorite!

Yess! Rastali juga ada wedding favor yang comel! mai pilih

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan boleh hubungi pihak Rastali. Korang pasti dilayan dengan mesra oleh mereka. Owh ownernye comel tau ^_^

More update at :

This post is fully sponsored by Rastali