Tuesday, February 5, 2013

engagement anniversary

Salam...

Memori indah ini terjadi pada 5 Feb 2011. Syukur majlis pertunangan Ieda & Faan berjalan lancar. Kami berdua tersenyum malu tanda terlalu gembira. Persahabatan yang hampir 6 tahun ketika itu diikat dengan ikatan pertunangan yang indah. For engagemant anniversary kitorang celebrate dengan special dinner together...

Ada orang cakap bertunang tu membazir, baik terus nikah senang....

Big Noo! ieda sangat tidak bersetuju. Majlis pertunangan itu yang menyatukan keluarga hubby dari JB dengan keluarga ku di Kulim buat pertama kali. Berbalas pantun bergelak ketawa biarpun pertama kali bersua. Lebih meriah apabila diantara keluarga kami ada yang saling mengenali dan terpisah sekian lama maka berjejak kasih mereka di majlis itu. Sungguh meriah sekali majlis pertunanganku.

Huh! jual mahal skit.

Si tunang orang ketika itu

Gambar inpirasi untuk kurus semua, lepas operation badan naik bam bam bam

F - for Farhan my hubby

11 comments:

  1. haah..betul...
    time bertunang la memperkenalkan antara sesama keluarga kan...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul dear! kalau tak tak jumpa la family jb & kulim jauh ^_^

      Delete
  2. depends la kan u nk bertunang ke tak. ada yg dh kenal lama. so terpulang nk buat ke tak. happy anniversary engagement cewah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq cha, kekadang ada juga suara sumbang kat belakang nyampah I ^_^

      Delete
  3. alalala omeyy je... sama bulan la kita engaged! mine 12.02 nanti.. our 1st anniversary..

    bertunang tu perlu la for me. sebabnya baru time tu 1st time kedua pihak jumpa. plus masa bertunang mak mertua sarung cincin tu kali kedua i jumpa future-mother in law (time tu lar...) heeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah dekat la aniversary u dear, masa MIL sarung cicin tu memamg memori terindah ^_^

      Delete
  4. mmbr pon ad ckp ps operate badan naek? betoL ek??

    xpe ieda. janji sihat..! kan..? bak kt org, org skt je taw nikmat sihat
    *sya pon tgh nk diet nih. tp ade jek halangan! hohoho*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul! maybe doctor bagi ubat kasi gemok kot hu..hu..

      Delete
  5. wewitt...chantek!!! setuju ngn u ieda..bertunang perlu kot WE rasa..sebab WE terus tunang tanpa merisik hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ieda pun bertunang tanpa merisik so dapat dua cincin ^_^

      Delete
  6. Myra pun lepas operate terus badan naik..

    Ieda camne lepas operate, dah elok?

    ReplyDelete