Saturday, January 26, 2013

honeymoon - melaka

Hallo everyone!

Simple update about our short trip to Melaka. Without any plan, tetiba hubby ajak jenjalan, bab travel memang daku suka terus packing barang here we gooooooooooo......

Musim cuti jadi hotel banyak full house, lucky us found Hotel Oked. Hotel nie ambil walk in saja, patut la tak full house. 

Oke im ready jom pi shopping at Jonker Walk

Percaya lah all this only for RM104 at Ikan Bakar Ubai, mimpi dapat harga camni kat jb

My favorite all time cilli crap

Sedap sangat Klebang Coconut Shake ini me and hubby order sampai 4 gelas. Nasi lemak & kuih kat situ semua yummy!

Oh hi yaa all, im buzy with my food

Penat mendaki akhirnya sampai jua ke A Famosa

Ohh beca, kenapa korang kreatif sangat pakcik boleh la deco pelamin lepas ni

Muzium kapal ni masa kecik dulu excited sungguh nak masuk, now malas dah

7 comments:

  1. Seronoknya...
    Sgt manis awak bertudung :-)

    ReplyDelete
  2. sgt best kan Melaka... WE pegi ngn kengkawan aritu... Memang best shopping n makan hehe WE pon try klebang coconut shake tu.. mmg sedap!!! masa pegi singgah..balik pon singgah hehehe

    ReplyDelete
  3. lama tak pg melaka. tak try asam pedas sane u?ikan bakar tu kalau kt jeram lg murah silap2 below rm100 u :)

    btw comelnya u bertudung

    ReplyDelete
  4. Pagi-pagi dah tengok makanan yang SEDAP-SEDAP :)).. i mmg teringin coconut shake TAPI tunggu dulu, sekarang belum boleh lagi :))

    ReplyDelete
  5. yang..skang da pkai tudung ek?? comeL! =)

    ReplyDelete
  6. fariza : tq dear, masih belajar pakai molek2 selalunye seget ^_^

    eddany : tu la duk jb nie mengidam nak coconut shake klebang tau, melaka mmg best jenjalan ^_^

    cha : nak try asam pedas tapi tak sempat sebab short trip je, lagi murah waahh kena goole nie, tq cha!

    shura : my MIL baru bagitau coconut tak elok makan after operation, opppss! i dah melantak banyak kot ^_^

    orked : yup dear baru je, tq so so much!

    ReplyDelete
  7. kite pun baru balik dari short vacation dekat melaka. tp kite masuk kapal tu sebab dapat tiket free. ngeee

    ReplyDelete