Sunday, December 30, 2012

spanx untuk slim! try it to believe it


Spanx tu apa, please explain

Spanx created by Sara Blakely. The brand offers panties, bras, pantyhose, shorts, bodysuits, camis and a whole wide variety of other undergarments. Bagi ieda tujuan spanx bukan untuk menguruskan badan yaa tapi more kepada hide our spare tyre, muffin tops & instant shaper. Jadi bila korang pakai akan nampak smooth & firm je lelemak tu. Part yang menggeleber akan nampak gorges slim. Material spanx akan buat anda sangat selesa sebab nipis, tidak panas & strectable. Jadi sesuai untuk semua body saiz. Perhatian jangan samakan spanx dengan corset yaa! spanx nampak lebih natural serta mudah untuk bergerak. Hollywood celebrities also wear spanx untuk sorok lelemak mereka especialy on red carpet. Jadi jangan ragu-ragu dengan spanx. So try it to believe it!

Celebrities wear spanx kristen Stewart, Beyonce, Blake Lively, Lindsay Lohan and more

Before ohh noo! after ohh woww!

Review dari pengalaman ku sendiri dengan Spanx In-power Line Super High Footless Shaper

First time pakai terkial-kial juga. Eish macam kecik ajo muat ke nie? Lepas pakai baru nampak hasilnya, terletak cantik at my body especialy my bumper huh! Personaly ieda rasa selesa serta nampak natural. Paling ieda suka bila sarung spanx with my fav jeans ku rasa peha gajahku mengecut sedikit. If korang suka pakai skirt mesti ada masalah dengan kesan underwear yang ungly kan, masalah tu dapat diatasi dengan spanx yaww! 

 Spanx In-power Line Super High Footless Shaper nie macam ieda punya, Para B2B yang ingin curvy yang cantik masa pakai wedding dress cepat la order pasti nampak lebih gorges! 

Cara untuk dapatkan spanx

Ieda order dari Kerry Blogshop. Harga spanx adalah berbeza mengikut jenis jadi sila pilih yang bersesuaian dengan budget anda. Affordable price dan mampu dimiliki. Untuk membuat pesanan klik STEP TO ORDER at blog Kerry. Sebarang pertanyaan dengan leih detail boleh terus contact Kerry yaa gurl.

Blog :

Facebook :

This post is fully sponsored by Kerry Blogshop

Saturday, December 15, 2012

review - baju nikah putih kesayanganku

Hai yaa all!

Baju akad nikah ieda tempah di Astana Bridal, antara WP yang famous area JB. Permintaanku simple sahaja bertemakan putih bersih bermasuk termasuk jahit manik & patchingnya sekali. Disebabkan ieda memang totaly zero bab cari kain & jahit menjahit nie tugas cari kain pun ieda serahkan sepenuhnya pada owner bridal kak Hidayah supaya I tak terbeli kain untuk buat langsir pulok ki..ki..

I tempah last minute tapi takda masalah sebab service cepat, lepas ambil ukuran badan 2-3 minggu je baju dah siap yeaayyy! Totaly sangat puas hati rasanya baju terletak cantik di badanku yang makin cubby nie. Layanan dari kak Hidayah memang tiptop, seronok lepak kat situ borak-borak dengan dia. Koleksi pelamin & baju kat situ memang cantik gila, B2B JB sila survey ya!

Tudung chiffon two layer ieda beli di Plaza Angsana JB, siap dengan patching lace sekali, senang sangat nak bentuk dan pakai tudung nie. Baju my hubby dari butik Teluk Belanga di Danga City Mall JB.

Kalau ada sesiapa yang nak survey harga & nak sewa persalinan nie boleh email ieda yer ieda_aurora@yahoo.com

White theme, persalinan hubby Johorian Style siap dengan songkok tingginya


Detail baju & tudng

Outdoor yang sangat fun sebab baju selesa dpakai

Bercamwore di bilik pengantin lepas nikah ehemmm

Full view

Bahagian leher & dada 

Bahagian bawah baju, kain flowy chiffon

Tuesday, December 4, 2012

kehamilan dan fabriod



Salam...

Syukur padamu ya ALLAH ieda telah selamat menjalani pembedahan major Myomectomy pada 20hb julai 2012 yang lalu. Sekarang semakin sembuh ^_^

Myomectomy 
Pembuangan fibroid sahaja (Myomectomy). Kaedah memotong dinding rahim dan mengeluarkan fibroid ini dilakukan ke atas wanita yang masih belum mempunyai anak, tetapi berkeinginan untuk mendapatkan cahaya mata.

Ieda ingin sharing info tentang kehamilan dan fabriod, pada mereka yang ada masalah yang sama jangat takut  ya, anda perlu kuat untuk teruskan kehidupan yang lebih bahagia pada masa akan datang, ikot nasihat doctor fabriod itu perlu dibuang sebelum anda hamil :

Kelik untuk pengalaman ieda di bilik pembedahan : PENYAKITKU FABRIOD
Kelik untuk info dari : DR ZUBAIDI HJ AHMAD
Kelik untuk info dari : KAK ENGKU BIDAN BERSALIN
Kelik untuk info dari : DR HAMID ARSHAD

P/S :  In my case fabriod berada di luar rahim jadi haid adalah normal penyakit cuma dikesan melalui back pain & kerap membuang air kecil. Jadi jika anda mengalami BACK PAIN yang agak lama jangan ragu-garu untuk menjalani ujian ultrasound supaya fabriod dapat dikesan di peringkat awal.