Saturday, July 28, 2012

wedding review - B2B rina hamid & hanif

Happy reading!

Jom tengok gambar di majlis perkahwinan B2B Rina Hamid yang sangat gorges. Hampir 2 bulan yang lepas kot. Yee ieda memang macam sipot lambat sangat nak review ki..ki. Ohhh rina so sory lambat review wedding you nie. Forgive me yaa dear.

Rina rupa u sangat magika, always tersenyum. Hope u bahagia di samping suami tercinta. Baju, makeup & HB sangat sweet, pink my faveret color loo. Rina cepat la review about this lovely dress, adakah inpired from Adriani wedding dress.

Geng B2B utara, first time jumpa. Malu tapi mesra. EIMY . SCHA . WANIES


Goodie bag
Kat dalam ada beg duit kecik comel tau. Tag bulat tu Rina DIY sendiri. My niece dapat snek cekolat

Fotobooth corner
Combination color nampak harmoni kan. Kat sini ada bunting, prop & guestbook yang sangat kreatif. Guestbook DIY kan Rina?

Ieda ke sini dengan my sista & niece. Penat wooo melayan budak kecik nie masa makan. Oke lauk memang sedap yummy.

Ohh kat keliling dewan ada banyak paper lantern warna pink. Erk alya why cubit pipi adik tu?

Read more about this fairy tale wedding at her blog

customer sample - TQ

Hallo semua!

Boleh cuci mata tengok hasil kerja dari IEDAURORA TOUCH. Ieda ucapkan terima kasih pada my customer samaaada yang order barang  & design. Insyallah bila online setiap email akan ku balas secepat mungkin. Setiap artwork dibuat mengikut kehendak & kepuasan pelanggan.

Oke sekali lagi ieda tegaskan, make sure order dibuat sekurang-kurangnya dua minggu sebelum majlis anda ya. I am workholic Senior Graphic Designer yang setiap hari terlalu buzy mengejar dateline. Most of my job buku-buku universiti yang tebal gila & artwork for big company. So I need to focus at work. IEDAURORA TOUCH adalah terhasil dari my freelance job and insyallah I will try my best! 

SORY! Seriusly sebelum nie tak terfikir nak upload gambar so sample tak banyak. Tapi disebabkan ada yang request sample so ieda cuba sedaya upaya mencari gambar yang ada dalam simpanan. Sadly Ini je kot yang ada yang lain siap saja terus pos pada customer tanpa rasa bersalah hu..hu..

Jangan malu & segan anyting just email me : ieda_aurora@yahoo.com

Sedikit tertimoni dari customer IEDAURORA TOUCH :
  • Puas sangat ada extra, suka sangat.... thanx! - eziana
  • Saya melompat keriangan... cute sangat... - rina
  • Thanx you so much untuk artwork yang best nie - scha
  • Ramai puji business card fara cantik - fara

Review dari B2B



SCALLOP THANK YOU STICKER - TQ IZIANA



\
SCALLOP THANK YOU STICKER - TQ ARINA



SCALLOP THANK YOU TAGS - TQ SYA

SCALLOP THANK YOU TAGS WITH SMALL ROUND PUNCH - TQ KHALIS

  SCALLOP THANK YOU STICKER  - TQ KHALIS

  BUTTON BADGES - TQ AIN (design by her)


   BUSINESS CARD - TQ FARA

BUSINESS CARD & FLYERS - TQ ABIL

LOGO, BUSINESS CARD, BANNER & FLYERS - TQ KAK EJA

LOGO, CASH BILL & BUSINESS CARD - TQ KAK CELLA

Wednesday, July 25, 2012

review - reception & solemnization handbouquet

Salam Ramadhan & selamat berpuasa...

Baru saja kahwin me & hubby dah kena tempuh dugaan yang sangat besar. Untuk pengetahuan Jumaat lepas 20hb Julai ieda baru sahaja selesai menjalani pembedahan major di bahagian perut. Jadi sekarang nie tengah berehat & berpantang di rumah MIL. Insyallah ieda akan share my penyakit, the pain & pengalaman semasa menjalani pembedahan selama 3 jam di Hospihal Pakar Puteri KPJ. Pastikan anda kuat semangat yee. MC dapat sebulan sampai lepas Raye yeayyy! so bleh review sampai muntah. Now im getting better. Doakan I cepat sihat yaaa...

Oke my first review adalah handbouquet!

Cantek tak combination color fabric HB untuk majlis resepsi di kulim nie? Nice je kan ieda tempah dengan Qasrina Handmade & Hijab. Harga sangat berpatutan dan kemas buatannya. Ieda berurusan dengan ownernya munirah cuma melalui facebook saja. Qasrina Handmade & Hijab ada keluarkan macam-macam produk lain yang sangat kreatif jadi boleh la cuci mata kat FB diorang ye. Insyallah segala permintaan dan kehendak korang akan dipenuhi. Jadi cepat-cepat booking la wei...


In luv with the solf color

Segar sampai ke malam hu..hu..

Kena saja dengan baju I kan

Haaa untuk nikah sangat special sebab ieda DIY last minute je. Sebenarnya niat nak booking macam dream HB nie tapi makin dekat dengan majlis memang sibuk sampai tak sempat nak booking dengan florist kat Penang tu. So plan last minute buat keputusan baik DIY je boleh jimat masa & buget kan.

Lepas pusing-pusing kat pekan Kulim I cuma jumpa satu kedai florist saja. Sebenarnya my hometown di Penang and Kulim a new place for me jadi memang blur nak hunting bunga nie. Firstly plan nak beli bunga lain tapi kena pulak booking dulu seminggu sebelum majlis aiiyaa nyoya majlis I esok maaa! cincai I beli sejambak bunga rose peach pink nie saja dengan harapan akan bertukar manjadi gorges.

Ini lah hasilnya! not bad kan hasil kerja tangan I. Simple je cara nak buat HB last minute nie, u also can do it!
  1. First buang semua dedaun kat bahagian tangkai tu.
  2. Ikat pakai getah tempe di bahagian atas & bawah supaya tak lari.
  3. Potong sama bahagian bawah tangkai menggunakan pisau tajam. Mengikut kesesuaian anda memegang.
  4. Balut tangkai menggunakan reben, gunakan riben putih untuk menaikan warna bunga.
  5. Lastly boleh hias mengikut kreativiti korang. I gunakan lebihan manik masa tunang je. Walaaa dah siap!
Total cosh dibawah RM15 yaawwww! 

Untuk hasil yang lebih gorges & mantop boleh booking dengan geng B2B Renee Meaow Wedding Work & Hapily Ever After 

Kawan I cakap macam ice cream nak makan laa

The HB owez with me that day

Camwore with the simple gila HB


Tuesday, July 10, 2012

Senarai tempahan jun & julai



Hi blog reader & customer tercinta...

Haish! im to lazy nak buat review & update blog. Sabar yee owner blog masih mood honeymoon. Indahnya bila dah kahwin kan. My life sangat sempurna bila ada suami disisi cewahhh! Hubby at work now, missing him so much tak sabar nak balik rumah kiss and hug him erat. Oh yee kami dah pindah rumah baru, sibuk dengan decoration la pulak. Nak Faan...

Oh yaa ieda akan mengikut jejak B2B yang lain to start my own online business ini. Rasanya lagi mudah untuk anda semak senarai produk, price & sample. Right now my online business belog still under construction, so anyting just email me. Sebarang tempahan online sile dibuat sekurang-kurangnya dua minggu sebelum majlis anda yaa. Im work as Senior Graphic Designer at company yang full dengan dateline, jadi faham-faham je la kena curi masa at home to do my freelance job nie ^_^

Oke ini update senarai customer untuk bulan Julai. Separuh dah selamat sampai pada customer, selebihnya tunggu yaa insyallah ieda akan diliver secepat mungkin pada anda.

Scallop Thank You Sticker & Thank You Tag
Inner wedding card
KHALIS & ROZIANA

Scallop Thank You Sticker 
AZAM & ARINA

Scallop Thank Tag 
TAUFIK & SYA

Scallop Thank You Sticker
EZIANA & FIRDAUS

Business Card Premium Beautiful 
FARA

Business Card Aura Maya
Flyers Aura Maya
NABILA

Logo Alya Kerepek & Kacang
Banner Alya Kerepek & Kacang
Business Card Alya Kerepek & Kacang
Sticker produk Alya Kerepek & Kacang
EIJA

Banner Zhafri Hijab Collection
ZHAFTI

Button Badges
AIN 

Thursday, July 5, 2012

wedding review - senarai vendor



Salam semua!

Syukur ke hadrat Ilahi, selesai sudah majlis perkahwinan Faan & Ieda di bahagian utara. Kami nikah pada 8 Jun 2012 & majlis resepsi pada 9 Jun 2012. Majlis di selatan pula pada 15 September 2012 nanti. Ramai yang dah minta buat review, so jom kita mulakan slow and steady yee...

I plan my own wedding, tema majlis cuma simple & sweet gitu! Ini senarai my vendor, insyaallah akan di review satu persatu...

Rasanya ini saja dari vendor yang lain semua DIY, yes yang tu pasti review!

P/S : Rina Hamid I ada hutang review wedding u ^_^