Tuesday, May 22, 2012

diy design - the props : part 1

Hi!

Just simple update, Ieda baru siapkan design the props for my wedding. Ini baru part 1, akan tambah lagi untuk dialog yang ada kata-kata nakal pula. I akan update selepas semuanya siap nanti yaa...

Amacam ada yang berminat mau order?

Monday, May 21, 2012

baju nikah & tudung nikahku


Salam terindah...

Pada semua B2B, terutamanya yang akan bersatu pada bulan Mei dan Jun 2012. Siapa? sila angkat tangan cepat. Adakah anda seperti saya makan, tidur & kerja asik pikir pasal kahwin saja. Hidup tak tenang langsung, nervous segala-galanya...

Oke nak bagitau satu dunia akhirnya baju nikah I dah siap. Salah Ieda juga tempah last minute. Syukur bila sarung di badan terletak cantek. Risau juga sebab I ni spesis badan curvy seksi mantop ^_^. Nak kurus tak sempat dah sekarang nie, so redha saja la. Konsep untuk baju nikah nie white, super simple & sweet. Tersenyum bila fiance cakap "yang u look gorges" di hari fitting day. Full review selepas majlis ya gurl.

Tunjuk sikit je my baju nikah, all putih bersih sesuci cinta kami cewaahhhh!

Tudung nikah last minute. sebab  I tak bertudung jadi kurang sikit pengetahuan pasal jenis tudung yang sesuai. Akhirnya ku tempah juga dan siap. Fuuuhhh lega....



Friday, May 11, 2012

DIY - simple cute centerpiece & first pre-wedding photo

Hi everybody!

Tadaa! comel tak centerpiece nie. My Idea cuma nak simple and sweet. Apapun testing dulu samaada OK atau KO. Korang rasa OK tak?

Untuk tujuan testing ieda beli fresh flower di kedai india yang selalu buat kalung bunga tepi jalan je. RM3 dapat 3 jambak bunga memang murah and banyak, tak tau le apa namanya bunga nie cantik juga kan. Tapi rasanya lagi sesuai ganti dengan bunga rose atau bungaan lain.

Alolo comelnye doily paper tu

Dah siapkan sepuluh pasu kecil

Bahan yang digunakan untuk deco centerpiece nie , memang budget habess!


Our first pre-wedding photo
Photography by: Iedaurora touch