Friday, March 30, 2012

counting dua bulan lagi untuk bersatu!



Now counting dua bulan saja lagi to my wedding day, pray for us yaa, ieda & faan juga sentiasa doakan kawan-kawan semua sentiasa bahagia...

ieda aurora & farscott kemm

Thursday, March 29, 2012

eye candy for my candy buffet idea!

Hi pembaca sekalian!

Tak kira nak try juga buat candy buffet sendiri. Hopefully jadi kenyataan, my idea tidak semegah seperti shopping complex cuma sekadar ala-ala pasar malam. Lantak janji hasilnya comel dimata sedap dimakan. Idea inpirasi datang dari gambar dibawah mengikut theme color. Barang-barang kaca I borong di Ikea selebihnya selongkar almari dapur mamaku. Segala mak nenek candy tu I nak cari vendor ex-B2B yang pernah buat review sebelum nie, lagi senang borong di tesco je kot nanti hu..hu...

Korang boleh cuci mata cari idea candy buffet di www.amyatlas.com





PADA SEMUA GENG B2B JOM BANTU VOTE PIKA UNTUK MENANG VIDEO "SAVE THE DATE" IMPIANYA KELIK LINK DIBAWAH


Thursday, March 22, 2012

my dream handbouquet booked!


Salam you oullz!

After mengoogle I finally finalize my dream handbouquet untuk majlis resepsi di Kulim Kedah. I nak macam nie and already contact my favorite Florist shop di Penang. Yess they can do it! harga pun sangat la murah weh. Kalau booked dari Bridal confirm harga agak membunuh coz I think they all pun order dari floristkan!

Untuk majlis nikah pula ieda gunakan fabric handbouquet. Intan Norazam already full booked jadi I try cari pembuat fabric handbouquet yang lain. I jumpa this cute handmade shop di Penang. Hasil kerjanya pun kemas, comel dan sangat berpatutan. Yang paling I suka she so ramah tamah. I love her and her hasil tangan so booked sudah!

Akan review my handbouquet vendor after the wedding ^_^

Some of her work, taken from her official FB pages


Thursday, March 15, 2012

DIY design - my official wedding icon


Hai! Hei! Hoi!

Dengan ini bermula juga segala project DIY graphic design untuk weddingku nanti. Last minute baru nak start buat segala mak nenek nie memang cari pasal la kan. Okey ini adalah my wedding icon memula I nak buat ala-ala barbie tapi jadi spesis sponge bob plak adehh! 

Wedding icon nie ieda akan guna pakai untuk design lain yang akan menyusul kemudian. I dah letak watermark hope tak kena curi la sebab ini I buat khas untuk my wedding. Design baju pun I ikot sikit-sikit tau. Siap lukis fabric hand bouquet ala-ala puan intan lagi ki..ki..kiiiii

P/S : Sapa nak oder TQ SCALLOP TAG & SCALLOP STICKER dengan design yang comel dan harga berpatutan? Coming soon from Aurora Touch...

Tuesday, March 13, 2012

DIY - bunga tisu ohh bunga pahar

Salam dearies and welcome new follower! 

My DIY aurora project now loading. Memula start dengan bunga pahar menggunakan bunga tisu. Kalau ada permintaan ieda akan tunjuk tutorialnya yaa, so simple and easy peazy gurl...

Im a big..big... gurl with a big..big... eye ^_^

My wedding theme color tifanny blue, white & purple

Gunakan creepe paper, riben, riben organza & berries

Ohh noo lagi 3 bulan aje tayang oii!!! jadi mood shopping barang wedding sangat menebal sekarang nie...

Friday, March 9, 2012

One Dream Veil Contest

Hallo all B2B! meh ramai-ramai kita join contest ni, just follow all this easy and simple step...
  1. Be my follower on Adria Cottage & ChintaAidaIskandar
  2. Post a veil picture with a magic word. (That's mean, 1 picture and 1 word caption. No need an essay)
  3. Share with or tag a B2B 2012 and inform her about this
  4. Drop a comment below to notify me, so i can visit u back
  5. Didn't have blog? No worries, you may email me at fainie_riz@yahoo.com

Competition conditions:
  1. Brides and grooms who will get married in this year
  2. Participation of the whole Malaysia are welcomed
  3. Closing date for entries on 31 March 2012
  4. Judgement is based on creativity and uniqueness.
  5. All judges decisions are final
Tadaaaa mempersembahkan the veil picture & my magic word....

PRECIOUS


Thank you FAINIE ^_^


Monday, March 5, 2012

wedding shoes

Salam darls!

Untuk mencari sepasang wedding shoes di JB nie memang agak mencabar. Tak banyak pilihan pun sampai ieda rasa giveup and gi survey di KL atau penang je. Luckily my fiance sangat penyabar sanggup teman I tawaf shoping complex di JB nie asalkan belanja dia Nando's cehh rasuah hu..hu..

At last jumpa juga yang ku jatuh cinta. Ini la my wedding shoes, simple and totaly white! My inspiration from FIRA wedding shoes. Full review after wedding yaa gurl!

Got bling-bling yawww!

Most important sangat selesa, nasib la ieda dah biasa pakai heel nie ^_^

Ini kasut comel si flower girl my niece alya nadirah just 2 year old.
Saje buy yang simple sebab ieda nak tambah little flower, just DIY

Thursday, March 1, 2012

OP, MUA and henna artist booked!

Official Potographer
Pada yang belum tahu, my hometown di Kulim, Kedah dan now im workin at Johor Bahru. Jadi kalut la survey OP untuk majlis di Kulim nanti. At first dah survey my ex-school friend as OP, tapi frust menonggeng sebab dia nak futher study jauh pulak so guna plan B. My OP nie jumpa masa survey FB my ex-school friend habibah wedding OP. Terus jatuh cinta and booked! His work super amazing.

Ohh yaa! ieda cuma ambil pakej dari OP untuk SHOOT & BURN sahaja. I am Graphic Designer jadi kerja-kerja editing ke custom album I buat sendiri lepas wedding nanti, saving & puas dapat touchup muka sendiri la..la..

Some of my OP work, taken from his official website. Pengantin nie bib my lovely friend, akan review after my wedding

Offical Makeup Artist
I cuma bagi klue sikit je. Die comel, die famous, she like cat so much, her work super duper amazing, my ex-politeknik geng and we pernah climb gunung Angsi sama-sama sampai ke puncak.

Ohh yaa! my officemate bergosip tadi, makeup MUA dan pengantin akan ada sedikit persamaan, betul ke? Err apa hasilnya kalau nyah yang makeup eh? errr cee komen tengok, nasib baik MUA ieda comel la..la..

Some of my MUA work, taken from her official FB pages, akan review after my wedding

Offical Henna Artist
She also my ex-school friend. Totally memang ieda banyak ambil servis dari kawan-kawan je kan. Senang nak discuss and malas nak survey lain. Lagipun hasil kerja mereka semua owesom!

Some of  my HENNA ARTIST work, taken from her personal FB pages, akan review after my wedding

To be continue........... also booked from my friend hu..hu..^_^