Saturday, December 15, 2012

review - baju nikah putih kesayanganku

Hai yaa all!

Baju akad nikah ieda tempah di Astana Bridal, antara WP yang famous area JB. Permintaanku simple sahaja bertemakan putih bersih bermasuk termasuk jahit manik & patchingnya sekali. Disebabkan ieda memang totaly zero bab cari kain & jahit menjahit nie tugas cari kain pun ieda serahkan sepenuhnya pada owner bridal kak Hidayah supaya I tak terbeli kain untuk buat langsir pulok ki..ki..

I tempah last minute tapi takda masalah sebab service cepat, lepas ambil ukuran badan 2-3 minggu je baju dah siap yeaayyy! Totaly sangat puas hati rasanya baju terletak cantik di badanku yang makin cubby nie. Layanan dari kak Hidayah memang tiptop, seronok lepak kat situ borak-borak dengan dia. Koleksi pelamin & baju kat situ memang cantik gila, B2B JB sila survey ya!

Tudung chiffon two layer ieda beli di Plaza Angsana JB, siap dengan patching lace sekali, senang sangat nak bentuk dan pakai tudung nie. Baju my hubby dari butik Teluk Belanga di Danga City Mall JB.

Kalau ada sesiapa yang nak survey harga & nak sewa persalinan nie boleh email ieda yer ieda_aurora@yahoo.com

White theme, persalinan hubby Johorian Style siap dengan songkok tingginya


Detail baju & tudng

Outdoor yang sangat fun sebab baju selesa dpakai

Bercamwore di bilik pengantin lepas nikah ehemmm

Full view

Bahagian leher & dada 

Bahagian bawah baju, kain flowy chiffon

7 comments:

  1. cantiknye.. mmg slalu tgk astana ni kat wedding fair angsana

    ReplyDelete
  2. baju nikah putih sangat suci...suka tgk..xtau nape nida xbuat je warna putih dulu..huuu

    ReplyDelete
  3. Thank you! I always wanted to write in my site something like that. Can I take part of your post to my blog?

    ReplyDelete
  4. ada : astana mmg selalu join event kat angsana tu, pelamin die cantenk2 kan...

    nida : dari kecik lagi dah berangan kawen baju warna putih hu..hu..

    che : thanx!

    izfanora : putih tu suci ^_^

    orked : pic yg dalam semak tu dari op yg lain just dari my digicam je dear...

    ReplyDelete