Friday, August 24, 2012

review - diy guestbook

Selamat Hari Raya pembaca....

Guestbook nie ieda DIY sendiri. Idea & konsep cuma hentam kromo sebab last minute. Cara buat sangat simple & korang tak perlukan modal yang besar. Kalau suka try la buat. Happy DIY yaa B2B!

Guestbook nie I letak di meja candy buffet saja, lepas makan tetamu bergilir untuk menulis ucapan

Bila baca balik memang kelakar je ucapan dari tetamu nie. Sweet memory ^_^

Yang perlu modal besar cuma beli buku hard cover macam nie, ieda beli dengan harga RM13 rasanya bersaiz A3.

Rupa inner buku, putih bersih baru tetamu senang menuliskan, siap buat ucapan panjang untuk kami berdua.

Print gambar prewedding dan tampal pada ruang tengah cover buku seperti ini. Untuk jimatkan cost I cuma guna barang yang dah sedia ada sahaja. Iaitu crep paper berwarna tifany blue, riben berwarna purple & tifany blue serta kerongsang besar. Cuba susun dengan kemas seperti diatas dan pinkan dengan kerongsang. Gunakan kertas hitam untuk menampal kecacatan di ruang belakang supaya kelihatan lebih kemas. Tadaaa dah siap!

Ayat pada cover guestbook :
Guestbook
MAJLIS PERKAHWINAN
IEDA & FAAN

terima kasih kerana sudi datang meraikan majlis perkahwinan kami hari ini
jangan lupa tingalkan sepatah dua kata sebagai kenangan untuk kami

12 comments:

  1. cntik n jimat.....suker tgok biru n purple....

    ReplyDelete
  2. idea yg menarik. jimat pun jimat....nice to know ur blog, ok!

    ReplyDelete
  3. kreatif and jimat ok. i order je huhu sebab malas :p

    ReplyDelete
  4. Hey, who the designer of your site? very cute
    [url=http://google.com]buy f l o m a x online without prescription[/url]

    ReplyDelete
  5. salam u ada amek tempahan design tak? i suka sgt u pya kad kahwin ni.. i need ur help huhu

    ReplyDelete
  6. salam u ada amek tempahan design kad x? i suka sgt tgk u pya kad n i really need ur help.

    ReplyDelete
  7. Wasalam dear, ade loo more detail plz email me ieda_aurora@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. very nice site, good luck! http://yannddexx.net - best search engine

    ReplyDelete
  9. You really make it appear so easy together with your presentation however I in finding this matter to be
    actually something which I feel I'd by no means understand. It sort of feels too complicated and very extensive for me. I'm having a look ahead in your subsequent put up, I will attempt to
    get the dangle of it!
    Review my homepage : buy instagram followers review

    ReplyDelete
  10. I love your blog.. very nice colors & theme.

    Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you?
    Plz respond as I'm looking to design my own blog and would like to find out where u got this from. kudos
    Here is my web blog :: jailbreak

    ReplyDelete
  11. Good day! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I
    truly enjoy reading through your blog posts.
    Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with the same topics?

    Thanks a ton!

    My blog post fruit machines for sale

    ReplyDelete
  12. Heуa are using Woгdpreѕs fοг уour blog platform?
    ӏ'm new to the blog world but I'm trying to get
    staгtеd anԁ sеt up my own. Do you requirе аny cοding exρеrtisе to maκe your own blog?
    Any help would bе really appreciated!


    Feel free to surf to mу web site; folding motor scooter for adults

    ReplyDelete