Wednesday, July 25, 2012

review - reception & solemnization handbouquet

Salam Ramadhan & selamat berpuasa...

Baru saja kahwin me & hubby dah kena tempuh dugaan yang sangat besar. Untuk pengetahuan Jumaat lepas 20hb Julai ieda baru sahaja selesai menjalani pembedahan major di bahagian perut. Jadi sekarang nie tengah berehat & berpantang di rumah MIL. Insyallah ieda akan share my penyakit, the pain & pengalaman semasa menjalani pembedahan selama 3 jam di Hospihal Pakar Puteri KPJ. Pastikan anda kuat semangat yee. MC dapat sebulan sampai lepas Raye yeayyy! so bleh review sampai muntah. Now im getting better. Doakan I cepat sihat yaaa...

Oke my first review adalah handbouquet!

Cantek tak combination color fabric HB untuk majlis resepsi di kulim nie? Nice je kan ieda tempah dengan Qasrina Handmade & Hijab. Harga sangat berpatutan dan kemas buatannya. Ieda berurusan dengan ownernya munirah cuma melalui facebook saja. Qasrina Handmade & Hijab ada keluarkan macam-macam produk lain yang sangat kreatif jadi boleh la cuci mata kat FB diorang ye. Insyallah segala permintaan dan kehendak korang akan dipenuhi. Jadi cepat-cepat booking la wei...


In luv with the solf color

Segar sampai ke malam hu..hu..

Kena saja dengan baju I kan

Haaa untuk nikah sangat special sebab ieda DIY last minute je. Sebenarnya niat nak booking macam dream HB nie tapi makin dekat dengan majlis memang sibuk sampai tak sempat nak booking dengan florist kat Penang tu. So plan last minute buat keputusan baik DIY je boleh jimat masa & buget kan.

Lepas pusing-pusing kat pekan Kulim I cuma jumpa satu kedai florist saja. Sebenarnya my hometown di Penang and Kulim a new place for me jadi memang blur nak hunting bunga nie. Firstly plan nak beli bunga lain tapi kena pulak booking dulu seminggu sebelum majlis aiiyaa nyoya majlis I esok maaa! cincai I beli sejambak bunga rose peach pink nie saja dengan harapan akan bertukar manjadi gorges.

Ini lah hasilnya! not bad kan hasil kerja tangan I. Simple je cara nak buat HB last minute nie, u also can do it!
  1. First buang semua dedaun kat bahagian tangkai tu.
  2. Ikat pakai getah tempe di bahagian atas & bawah supaya tak lari.
  3. Potong sama bahagian bawah tangkai menggunakan pisau tajam. Mengikut kesesuaian anda memegang.
  4. Balut tangkai menggunakan reben, gunakan riben putih untuk menaikan warna bunga.
  5. Lastly boleh hias mengikut kreativiti korang. I gunakan lebihan manik masa tunang je. Walaaa dah siap!
Total cosh dibawah RM15 yaawwww! 

Untuk hasil yang lebih gorges & mantop boleh booking dengan geng B2B Renee Meaow Wedding Work & Hapily Ever After 

Kawan I cakap macam ice cream nak makan laa

The HB owez with me that day

Camwore with the simple gila HB


14 comments:

  1. semua cantik...cantik..cantik..cantik..

    ReplyDelete
  2. cantik hb atas tu soft je kalernya tp yg u buat sndiri pun comel je u. kreatif gak u ni hehe

    ReplyDelete
  3. cantik! soft dan nampak mnyerlah je hb nikah tu

    ReplyDelete
  4. get well soon ieda..eniwey...cantek la bunga tu ....kaler pun menarik..lembut je tgk...:)

    ReplyDelete
  5. semoga awak cpt sembuh ye :) hehe comella hand bouquet u buat..sesuai je!

    ReplyDelete
  6. ieda: cute sgt handbouquet u.mmg matching..!! and thanks for promoting my biz ReneeMeowWeddingWorks dear.. appreciate it.. *bighug* :)

    ReplyDelete
  7. soft kaler mmg cantik kan? huhu.. very nice la! luv the detailing pd pemegang HB tu..lilit manik eh?

    * get well soon dear!

    ReplyDelete
  8. patut la ieda menyepi ja..rupanya br lps bedah..akak doakan moga adik sihat ye

    ReplyDelete
  9. Thanks for finally talking about > "review - reception & solemnization handbouquet" < Liked it!
    My site - wedding photographer

    ReplyDelete
  10. caaanntiiik sangat hb yg 1st tuh!! :)
    kak ieda pun sgt laa gojess! :D

    ReplyDelete
  11. Salam. Boleh tak nak tau kedai bunga area kulim tu kat mana ye?

    ReplyDelete