Monday, January 23, 2012

langsir ohh langsir!

Hi pembaca sekalian!

Kalau nak borong langsir mana lagi jom kita ke Nilai 3! Heaven untuk bakal pengantin dan ibu-ibu. Tapi  hari nie terpaksa tutup mata dulu bila tengok barang pengantin, tujuan utama ke sini nak cari langsing yee.

Sampai je mula tension, banyak sangat kain langsir yang cantik dan murah. Terus call mama and kakak mintak tips membeli langsir, lepas survey kedai-kedai kat situ dapat juga yang berkenan dihati coraknya simple dan tersangat la murah, warna putih dan sedikit motif ranting coklat, luv it!

Sesudah tu tunggu satu jam untuk proses jahitan. Korang kene bagi saiz dan jumlah window kat rumah korang. Sebelum ke sini ukur dulu & kira yee. Sambil tu boleh jejalan kat Nilai 3.

Lega dah berjaya membeli langsir yang molek untuk majlis perkahwinanku nanti. Kain tak nak tunjuk biar suprise la konon.

Sediakan tisu & big sunglases yee, kat sini teramat panas berpeluh ketiak hu..hu..

 Pusing-pusing dulu survey puas-puas

Ieda beli langsing kat kedai kain Sri Bintang, servis tiptop & boleh tawar menawar dengan kejam

Seronokkan dapat gi shopping dengan yang tersayang


6 comments:

  1. waaa...sweet nye couple tersebut... ^_^

    ReplyDelete
  2. ieda, boleh beli kain dan terus dorang jahit ke? caj dia macam mana plak? best ye macam ni. ni yg nak pergi kedai ieda beli kain langsir jugak ni~

    ReplyDelete
  3. leez : hopefuly sweet sampai ke tua ^_^

    dhiera : selalunye kalau beli kain yang rm15+ semeter memang ade servis jahit FREE, ieda beli yang promotion penghabisan stok murah sangat so servis jahit kene bayar RM5 je untuk 1 tingkap, jimat sangatkan, tunggu satu jam je siap la boleh pasang terus kat rumah, jahitan pun molek, lepas tu boleh mintak diskaun lagi ^_^

    ReplyDelete
  4. yke?? kite baru taw. tp klo beli langsir rm15+ semeter, mahal la~ dah la rumah banyak tingkap~

    ReplyDelete
  5. my langsir tu dari murah jee dalam RM7 lepas diskaun dapat RM5 semeter, kain pun berkualiti...

    ReplyDelete