Sunday, December 30, 2012

spanx untuk slim! try it to believe it


Spanx tu apa, please explain

Spanx created by Sara Blakely. The brand offers panties, bras, pantyhose, shorts, bodysuits, camis and a whole wide variety of other undergarments. Bagi ieda tujuan spanx bukan untuk menguruskan badan yaa tapi more kepada hide our spare tyre, muffin tops & instant shaper. Jadi bila korang pakai akan nampak smooth & firm je lelemak tu. Part yang menggeleber akan nampak gorges slim. Material spanx akan buat anda sangat selesa sebab nipis, tidak panas & strectable. Jadi sesuai untuk semua body saiz. Perhatian jangan samakan spanx dengan corset yaa! spanx nampak lebih natural serta mudah untuk bergerak. Hollywood celebrities also wear spanx untuk sorok lelemak mereka especialy on red carpet. Jadi jangan ragu-ragu dengan spanx. So try it to believe it!

Celebrities wear spanx kristen Stewart, Beyonce, Blake Lively, Lindsay Lohan and more

Before ohh noo! after ohh woww!

Review dari pengalaman ku sendiri dengan Spanx In-power Line Super High Footless Shaper

First time pakai terkial-kial juga. Eish macam kecik ajo muat ke nie? Lepas pakai baru nampak hasilnya, terletak cantik at my body especialy my bumper huh! Personaly ieda rasa selesa serta nampak natural. Paling ieda suka bila sarung spanx with my fav jeans ku rasa peha gajahku mengecut sedikit. If korang suka pakai skirt mesti ada masalah dengan kesan underwear yang ungly kan, masalah tu dapat diatasi dengan spanx yaww! 

 Spanx In-power Line Super High Footless Shaper nie macam ieda punya, Para B2B yang ingin curvy yang cantik masa pakai wedding dress cepat la order pasti nampak lebih gorges! 

Cara untuk dapatkan spanx

Ieda order dari Kerry Blogshop. Harga spanx adalah berbeza mengikut jenis jadi sila pilih yang bersesuaian dengan budget anda. Affordable price dan mampu dimiliki. Untuk membuat pesanan klik STEP TO ORDER at blog Kerry. Sebarang pertanyaan dengan leih detail boleh terus contact Kerry yaa gurl.

Blog :

Facebook :

This post is fully sponsored by Kerry Blogshop

Saturday, December 15, 2012

review - baju nikah putih kesayanganku

Hai yaa all!

Baju akad nikah ieda tempah di Astana Bridal, antara WP yang famous area JB. Permintaanku simple sahaja bertemakan putih bersih bermasuk termasuk jahit manik & patchingnya sekali. Disebabkan ieda memang totaly zero bab cari kain & jahit menjahit nie tugas cari kain pun ieda serahkan sepenuhnya pada owner bridal kak Hidayah supaya I tak terbeli kain untuk buat langsir pulok ki..ki..

I tempah last minute tapi takda masalah sebab service cepat, lepas ambil ukuran badan 2-3 minggu je baju dah siap yeaayyy! Totaly sangat puas hati rasanya baju terletak cantik di badanku yang makin cubby nie. Layanan dari kak Hidayah memang tiptop, seronok lepak kat situ borak-borak dengan dia. Koleksi pelamin & baju kat situ memang cantik gila, B2B JB sila survey ya!

Tudung chiffon two layer ieda beli di Plaza Angsana JB, siap dengan patching lace sekali, senang sangat nak bentuk dan pakai tudung nie. Baju my hubby dari butik Teluk Belanga di Danga City Mall JB.

Kalau ada sesiapa yang nak survey harga & nak sewa persalinan nie boleh email ieda yer ieda_aurora@yahoo.com

White theme, persalinan hubby Johorian Style siap dengan songkok tingginya


Detail baju & tudng

Outdoor yang sangat fun sebab baju selesa dpakai

Bercamwore di bilik pengantin lepas nikah ehemmm

Full view

Bahagian leher & dada 

Bahagian bawah baju, kain flowy chiffon

Tuesday, December 4, 2012

kehamilan dan fabriod



Salam...

Syukur padamu ya ALLAH ieda telah selamat menjalani pembedahan major Myomectomy pada 20hb julai 2012 yang lalu. Sekarang semakin sembuh ^_^

Myomectomy 
Pembuangan fibroid sahaja (Myomectomy). Kaedah memotong dinding rahim dan mengeluarkan fibroid ini dilakukan ke atas wanita yang masih belum mempunyai anak, tetapi berkeinginan untuk mendapatkan cahaya mata.

Ieda ingin sharing info tentang kehamilan dan fabriod, pada mereka yang ada masalah yang sama jangat takut  ya, anda perlu kuat untuk teruskan kehidupan yang lebih bahagia pada masa akan datang, ikot nasihat doctor fabriod itu perlu dibuang sebelum anda hamil :

Kelik untuk pengalaman ieda di bilik pembedahan : PENYAKITKU FABRIOD
Kelik untuk info dari : DR ZUBAIDI HJ AHMAD
Kelik untuk info dari : KAK ENGKU BIDAN BERSALIN
Kelik untuk info dari : DR HAMID ARSHAD

P/S :  In my case fabriod berada di luar rahim jadi haid adalah normal penyakit cuma dikesan melalui back pain & kerap membuang air kecil. Jadi jika anda mengalami BACK PAIN yang agak lama jangan ragu-garu untuk menjalani ujian ultrasound supaya fabriod dapat dikesan di peringkat awal.

Sunday, November 18, 2012

review - cupcake


Salam rerakan maya...

Walawei sekarang nie dah jarang sangat update blog. Maklum la rutin harian sudah bertukar menjadi super wifey yang sibuk mengemas, memasak & berkerja serentak. Syukur semakin hari semakin bahagia dengan hubby! Walau sepenat mana pun i akan cuba yang terbaik untuk hubby tersayang, makan minum & pakaian akan durus dengan baik.

Terima kasih juga padamu ya Allah. Minggu lepas jumpa doctor di KPJ again untuk checkup after 3 bulan operation, im not fully recover yet but luka dalaman semakin cantik kata doctor. Next boleh planning for baby yeayyyy! doakan ye rerakan...

More about my fibroid symptoms link here :

Ini my engagemant cuppies dulu so adorable meh! sampai hari diriku tak review. Pembuat cuppies nie my lovely friend Ayi. Jika anda berminat boleh PM ieda ye. 

Girl to boy side, I request warna baby orange, lotsa flower, ring & 1 mr teady bear

Nice combination color, perfecto

Boi for girl side, I request baby pink, lotsa flower, ring & 1 miss teady bear

Oke officialy puas hati, kemas & comel

All pic credit to Ayi

Tuesday, October 16, 2012

review - my adorable flower girl & macho flower boi

Salam unty & uncle....

All my couzen cute daughter & macho son, setuju tak mereka ini super duper adorable! Plus they give positif cooperation & big smile that day  hug..hug..hug..^_^

Outfit : AZ bridal JB
Handbouquet : MIL buatkan
Makeup : My couzen (Mama diorang ler)

P/C : Picture credit to my couzen, masih tunggu official picture dari OP

cute girl & macho boi sudah ready

Waiting for us at the pelamin start making bored faces, aiyakk lambatnya unty ieda & uncle faan nie

kuat posing juga! good girl

Wish to have cute baby girl like them

Hi! im alya

Hi! im akish

hug..hug..hug...

Tuesday, October 2, 2012

Terima kasih suamiku



Terima kasih suamiku

menyayangiku apa adanya
sabar menjagaku ketika sakit
sentiasa memberi kekuatan buatku
mendendangkan kata-kata yang indah setiap hari
membimbingku menjadi isteri yang solehah
membuatku tersenyum dan ketawa
memahami kehendak dan mahuku
menjadi peneman tidur lenaku
ya Allah, aku cinta dia

Insyallah aku kita akan ke syuga bersama

dari isterimu yang comel ^_^

Sunday, September 30, 2012

review - mua anna cherrie for solemnization & reseption

Salam yaa oulll...

Untuk majlis akad nikah & resepsi di Kulim Ieda memilih my gurl friend mua Anna Cherrie. Pertama kali tengok hasil makeup anna dah jatuh cinta. Sungguh sweet, solf dan flawless. My first love adalah makeup bride di bawah, she look so amazing right, so terus booking anna for two day di Kulim...

Love the bridal softness makeup, I tak nak over

Me with mua gurl friend anna cherrie

Anna offer special price for me, yer laa kami kawan lama. More info about her rate please ask anna your self, insyallah anna akan reply secepat mungkin. Bagi ieda anna sangat friendly dan solf spoken. Masa makeup pun asik berbual cerita lama & baru sampai tak sedar dah siap. Permintaan ieda cuma mahu nampak natural, solf & sweet saja maka ini hasilnya.Terima kasih anna sudi datang dari kl ke Kulim just untuk memenuhi permintaan kawanmu ini. Anna baru saja diliver cute baby boy, congrat dear....

Anna Cherrie

review dari other B2B -

P/S : Ohh yaa, anna adalah mua untuk the beautiful blogger bride Erine Nadia Marcello & Aishah Amin 

Thank you anna for my bridal beauty ramai memuji, ceewah perasan!

Sangat puas hati, just solf natural look

Makeup masa solemnization

Monday, September 24, 2012

Promotion price untuk design sahaja

Salam IedauroraTouch customer...

Harga tempahan untuk simple design adalah RM30 only. Grab now! Sample design yang simple adalah seperti dibawah. Rekabentuk artwork adalah mengikut kehendak dan kepuasan anda. Extra charge akan dikenakan jika design terlalu rumit atau ada tambahan lain. Artwork akan diberi dalam bentuk format Jpeg & Adobe Illustrator untuk proses printing seterusnya di pihak anda. 

For inquiry email me at :
ieda_aurora@yahoo.com

ARTWORK LABEL BABY PASTEL THEMETQ FIZA
Advance order, stil waiting for the baby name 

ARTWORK THANK YOU TAG BIRDIE THEMETQ WANI

ARTWORK BUNTING MY WEDDING GOLD EXCLUSIVE THEME

Saturday, September 22, 2012

penyakit fabriod - part 2

Rentetan part 1
http://iedaurora.blogspot.com/2012/08/apa-sebenar-penyakitku-part-1.html 


Peristiwa sebulan sebelum my wedding day, 8 jun 2012
Dengan ditemani my fiance & MIL aku teruskan permeriksaan di Puteri Specialist Hospital Johor Bahru (KPJ). Doktor yang merawat dan yang akan monitor perkembangan penyakitku adalah Dr. Noor Aini salah seorang doktor pakar sakit puan di KPJ. Dengan penerangan yang diberi baru ku tahu dengan lebih detail penyakit yang ku hidapi ini iaitu fabriod atau large uterine myomas. 

Disini ku terangkan serba sedikit yaa. Menurut Dr Noor Aini semua wanita menpunyainya tetapi agak bahaya kita membesar. Didalam kes aku fabriod itu telah membesar dengan jayanya sehingga 9cm x 8cm dan terdapat dua ketulan pula. Boleh dilihat dengan jelas melalui ujian utrasound. Maka Dr Noor Aini tegaskan aku perlu dibedah sebelum berkahwin untuk mengelak risiko. Dalam kes aku kedudukan fabriod adalah di luar rahim. Oleh itu aku tidak mengalami sebarang masalah semasa period kerana kitaran bulanan adalah normal. Sengugut pun tidak terlalu teruk & tiada apa-apa masalah seperti sembelit atau sebagainya. Yaa aku sihat dari luaran! jadi memang aku tidak sedari kehadirannya sebelum ini. 

Ramai yang bertanya padaku apa tanda penyakit ini. Dari pengalaman peribadi kesan paling ketara adalah sakit belakang yang agak teruk dalam jangka masa yang lama sehingga memberi tekanan setiap hari. Mahu tidur, duduk & berdiri sentisa sakit. Menurut Dr Noor Aini ini disebabkan fabriod tersebut telah menolak kedudukan tulang belakang. Yang kedua kerap kencing, ini pula disebabkan fabriod tersebut telah menekan pundi kencing. Yang terakhir perut seperti penuh dan keras apabila ditekan. Itu sahaja tanda-tanda yang aku hidapi.

Risiko penyakit ini banyak anda boleh google sendiri yaa. Setelah pemeriksaan aku disahkan subur kerana kedudukan fabriod itu di luar rahim. Risikonya adalah jika mengandung bayi boleh gugur, tiada ruang untuk bayi & sakit yang kuat. Disebabkan ini Dr Noor Aini sarankan aku menjalani pembedahan sebelum berkahwin untuk mengelakkan risiko ketika mengandung ini.

Aku tidak ingin ceritakan drama sedihku. Dah puas aku menangis & kuatkan semangat ku kembali. Saat ini keluargaku & keluarga fiance yang memberi kekuatan & nasihat apa yang perlu aku lakukan. Arahan doktor aku ingkar nekad pembedahan akan dibuat selepas majlis perkahwinanku. Semuanya telah dirancang, aku tidak ingin kelihatan lemah dan menyerahkan pada keluargaku untuk menyelesaikan urusan perkahwinan pada saat akhir. Kunjungan di KPJ tetap dilakukan sekerap mungkin. Dr Noor Aini sudah menjadi doktor peribadiku.

Puteri Specialist Hospital Johor Bahru (KPJ), 20 julai 2012

Setelah majlis perkahwinan di Kulim selesai aku ditahan di wab pada 20 julai 2012 untuk meneruskan pembedahan. Aku dan suami serta keluarga telah berbincang untuk segerakan pembedahan bagi mengelak sebarang risiko. Ketika ini aku sudah pasrah dan berserah pada Allah. Yaa Allah terima kasih kurniakan padaku suami yang sabar manjagaku ketika sakit & sentiasa disisi memastikan semuanya sempurna. 

Bermula kehidupan seharian di KPJ. Kisah sedih aku lupakan, cukup aku tak mahu menangis lagi. Terus terang sakit selepas pembedahan adalah sakit yang teramat sakit yang tidak pernah aku lalui sepanjang hidupku tetapi aku tidak menangis langsung sepanjang dihospital aku anggap semua ini adalah dugaan dari Allah untuk aku dan suami serta keluarga. Suamiku faan sentiasa menemani dan menenangkan jiwaku di hospital. 

Sory gambar buruk & pesakit pun buruk dah sakit takda mood nak cun-cun hu..hu.. Kat sini ieda nak share fun moment je cerita sakit kita lupakan la..la... 


Antara food at KPJ boleh order ikut faveret korang tapi tawar heber

Tauhu campur, sayur sawi, bubur & epal

Oppps sory nurse teroder MCD pulak dengan hubby

Hubby & hunny, baju nie memang serius seksi wooo

Tag pesakit KPJ, hari-hari kena cucuk T_T

Sebelum disorong ke OT hubby try to make me ketawa dia sibok main dengan topi tu. I senyum kelat sebab seram.

Masuk OT aje kena cucuk banyak jarum di tangan terpaksa tahan sakit sebelum pengsan. Teringat arwah papa my last memory sebelum pengsan. Just show u a little bit of the pic in OT taken by doctor supaya korang tak pengsan juga, serius scary!

3 1/2 jam menunggu di luar bilik OT cuma gambar nie yang hubby tangkap, maybe dia sangat risaukan wifenya bertarung dengan doktor dalam OT

Pengsan day 1, badan penuh jarum semua nurse uruskan 

Day 2, dah boleh gerak sikit menahan sakit teramat di tempat jahitan pembedahan. Nurse & hubby uruskan

Day 3 dan seterusnya belajar bejalan semula macam budak-budak. Hubby sentiasa tolong dari A to Z. Total  operation coz RM8+++ cover with insurans

Syukur pembedahan selesai dengan jayanya. Insyallah lepas sihat sepenuhnya boleh planning for baby dengan senyuman. Terima Kasih pada semua yang membantu.

Tuesday, September 18, 2012

my jaybee wedding 15.9.2012

Dusty Pink wedding theme! layan gambar je dulu yaa, update later la..la..la..