Thursday, September 29, 2011

I hate busybody! I hate copycat!

Hi ada cerita hot la korang!

Rupanya ada juga seseorang yang tak berapa berkenan dengan my happy life & blog yang tak seberapa nie hu..hu.. Ah pedulik la kan! masih ada orang-orang comel suka kelik belog nie. Dalam blog nie penuh cerita my happy life story dan bukan hal personal pun. Chil la beb!

HEY BUSYBODY & COPYCAT... I KNOW WHO YOU ARE & YOU READING THIS! Seriously kau takda kerja ke nak jadi stalker? sibuk nak jaga tepi lain orang, memang sampah la. Kepada lalat yang menyibuk kat sini kau datang tak dijemput sila terbang jauh-jauh....

Semua orang tak sempurna tapi berusaha la untuk jadi yang lebih baik okee. Korang apa nak buat dengan orang yang busybody nie? 


Memang I suka letak pica budget comel yee


Ini GEBU, dia tak busybody atau spesis copycat

Tuesday, September 27, 2011

contest banner Eyriqazz.Com

Hi everybody!

Walaupun teramat buzy tapi masih sempat join contest dari abang Eyriqazz nie. Ini la hasilnya banner dengan trademark GTO. Eyriqazz adalah antara my feveret blogger sebab tu excited nak join contest nie. Design menggunakan Adobe Illustrator & Adobe Photoshop. Hope banner yang tak seberapa nie menjadi pilihan...

Nak join sila kelik CINIE

Kelik pada gambar untuk lihat dengan lebih jelas

Contest Design Banner Eyriqazz.Com ini ditaja oleh AbangEnsem.Com

Friday, September 23, 2011

Thanx you Ailyl Rozanna!

Hallo everyone & happy Saturday ^_^

Ieda dah terima kiriman bungkusan hamper pemenang pertama untuk contest NIE dari blogger korean faces Ailyl Rozanna. Memang excited gila! aloolo semua barang tomey-tomey macam Ailyl. So nak share la dengan korang apa yang I dapat. Next time kalau Ailyl buat contest lagi cepat-cepat join weh. Gift from her memang owesum like her!

Luv yaa Ailyl & thanx you so much!


Menang friendly sesangat dia ni, antara my faveret blogger.
Dah jadi bini orang pun tetap mentain kawaii, banyak tips make-up at her blog


Oke kasi suprise sikit, tengok luar hamper dulu eh korang


Bungkusan make-up dari Etude House, now I turut gilakan Etude House bila tengok her make-up tutorial video. Kelass ko Ailyl!


BB magic balm, powder brush, i need you honey wash off pack, sharpener, missing u hand cream panda & petit darling eyes series purple color. All from Etude House


Two set eyelash, kawaii doll & two tone body puff


Pink ribbon scarf, pink earfon, cell phone sticker & plush deco sticker


Thanx you again Ailyl Rozanna, have a good day!

Tuesday, September 13, 2011

wordless wednesday - happy mappy birthday to me


Thursday, September 8, 2011

macam mana nak atasi perasaan marah nie

Minggu nie ada saja benda yang buat I MARAH & cepat STRESS
Seriusly tak nak cepat hot nanti tak comel la kan

Macam mana nak atasi perasaan MARAH ni
Tolong la korang bagi cara untuk sejukkan hati bila marah


Wednesday, September 7, 2011

raya dengan camera baru SAMSUNG PL120


Masih dalam mood raya ke? Malasnya nak kerja kan aiyahh...

Raya tahun nie memang le seronok sangat sebab my fiance hadiahkan camera SAMSUNG PL120 untuk I. Die buat suprise lagi saja je nak buat I menagis kan, thank you sayang! Kecik & slim senang nak bawa kemana-mana sesuai sangat dengan I yang suka berposing klik sana sini snap gambar benda merepek yang nampak comel. Paling I suka ada LCD screen  kat depan camera senang nak camwore tangkap gambar diri sendiri, hebat laa!

Owh we oredy got NIKON D90, itu gurlfriend kesayangan fiance saya. Walaupun tak sehebat our NIKON D90 tengokla gambar hasil dari camera SAMSUNG PL120 nie not bad kan ?

Ieda & faan ucapkan Salam Aidilfitri & Maaf Zahir Batin

Tak lupa juga selamat menyambut Hari Kemerdekaan, I love Malaysia

 Di kampung Serdang Kedah, kemain seronok lagi Alya berlari 

Newborn baby, my couzen daughter welcome to the family Amni

Operasi membakar tunggul kayu dengan bunga api & mercun tetapi gagal, itu tunggul pokok manggis memang keras T_T