Thursday, August 25, 2011

sama ke masa bercouple & bertunang?



Engagement day adalah kenangan yang paling indah, tak dapat diungkap dengan kata-kata. Happy sungguh bila kedua family bersama dan hubungan makin rapat. Title 'tunang someone' sangat mencabar & istimewa bagi I. Seriusly memang title GF/BF tak best langsung lah! I tak sabar nak tunggu hari bahagia ceewah...

To My Fiance



Love is beautiful and great.
When you find the right person it will be fate.
My love I have for nick is so strong
nothing can ever go wrong.
It was love at first sight
I wanted to be with him every night.


Everyday I feel so good inside
I can't wait till the day I become his bride.
as far as the future we cannot see
but together forever we will be.


What we have is love
it is as beautiful as a dove.
Our love has grown
into something bigger that has shown.
Your heart and my heart have connected
but our love is so expected.


And now from this day
I will always pray
that I will stay with my man
and I know that I can.


My engagement day 5 Feb 2011


Doakan kami happy ending ye, always doakan korang & pasangan juga bahagia

Tuesday, August 23, 2011

wordless wednesday - i love orkid yes i do



Monday, August 22, 2011

Contest : Honey Soft Ice Cream

Hi everyone! I ada join contest dari Honey Soft Ice Cream. Jom berkenalan dengan  Honey Soft Ice Cream nie. Antara tempahan yang boleh dibuat adalah untuk :
  • Majlis Hari Jadi (dimeriahkan dengan belon)
  • Majlis Perkahwinan (percuma pencuci mulut untuk hidangan pengantin)
  • Hari Keluarga
  • Sukaneka
  • Rumah Terbuka
  • Majlis Pelancaran (sundae khas untuk VIP)

Tapi yang paling penting Ieda memang tengah cari benda unik dan lain dari yang lain untuk majlis perkahwinan I nanti. Jadi dah boleh la Honey Soft ice Cream memenuhi permintaanku. Nampak mahal tapi sebenarnya RM1 untuk 1 kon ice cream plus ada desert utk pengantin. Chocolate fountain pun ada la weee... 

Gambar yang menjadi pilihan adalah :


Kenapa ieda suka gambar ni :
  • Aiskrim nampak begitu sedap perasa coklat dan vanilla ferevet I yummeh!
  • Suasana bertambah romantik apabila pasangan pegantin berkongsi makan aiskrim.
  • Pengantin nampak begitu bersahaja dan tersenyum gembira.
  • Van aiskrim pasti  kene serbu jadi memeriahkan lagi majlis perkahwinan.
  • Ieda pun teringin nak bergambar macam nie di majlis perkahwinanku tahun depan.

Poster comel khas untuk mempromosikan Honey Soft Ice Cream pada pembaca blog nie


Kalau korang nak join kelik kat CINIE


Thursday, August 18, 2011

perhatian kepada semua pengguna komputer tegar!


Korang tolong! dah dua minggu keadaan I tak terurus, bermata panda, messy hair, sakit pergelangan tangan & back pain. Ini disebabkan seharian mengadap komputer mengejar dateline design artwork sebelum Hari Raya nanti. Nak berbuka pun sepantas kilat untuk siapkan keje. Ye memang itulah tugas sebagai Senior Graphic Designer, ahh nak pengsan la macam nie...

Disebabkan sibuk sangat sorry ye I tak sempat update blog & membalas comment. Berblog walking apalah lagi. Will do after semua settle. Oke kat sini I nak kongsi dengan pengguna komputer tegar macam I. Sila follow cara yang betul & beware....


Cara yang betul mnggunakan mouse, keyboard dan memandang screen komputer. Amalkan senaman tangan untuk mengelakkan penyakit Karpal Sindrom

Scray! penyakit Karpal Sindrom akibat memegang mouse terlalu lama

Bila ingat raya dah nak dekat kembali semangat nak siapkan keje!

Thursday, August 11, 2011

Legoland Iskandar Malaysia


INFO LEGOLAND :

Taman tema di Johor pertama dibina di Asia, kelima di dunia berciri unik kekalkan keindahan alam sekitar. Malaysia boleh berbangga apabila Legoland pertama di Asia sudah dibina di utara Medini, Wilayah Pembangunan Iskandar, Johor yang dijadualkan siap sepenuhnya pada 2012.

Ia adalah projek pembangunan bersepadu merangkumi taman tema dengan lebih 40 tarikan, permainan interaktif dan pertunjukan sesuai untuk hiburan seisi keluarga dengan anak berusia antara dua hingga 12 tahun. Projek dengan tapak seluas 145 ekar di Medini Iskandar Malaysia itu turut menempatkan bangunan pejabat dan hotel.

Tarikan utamanya, Miniland yang menggunakan lebih 20 juta bata Lego bagi membina replika bangunan ikon terutama dari rantau Asia. Antara yang dijangka dibina termasuk Menara Berkembar Petronas, Taj Mahal, Angkor Wat dan patung singa Merlion yang menjadi identiti negara jiran, Singapura selain menara pencakar lain dunia.

Untuk info seterusnya sile ke www.iskandarmalaysia.com.my  proud to be Johorian, layan la gambar sneak peek Legoland nie! 

P/S : Seronoknye kalau dapat kerja kat cinie kan, mengimbau kenangan zaman kanak-kanak rebina ^_^

















Wednesday, August 10, 2011

wedding preparation ready set gooooooo!


Maka dengan ini kepala mula pening, nak start dari mana erk? Bertenanglah wahai hati... First I perlu buat wedding list lengkap dulu kot baru senang kan.
Blogger Bride help!

wordless wednesday - kuih raya mood


Monday, August 8, 2011

booking tiket Air Asia & double wedding

Assalamualaikum... Selamat menyambut bulan Ramadhan dan selamat berpuasa kepada semua! Jelousnya dengan korang yang dapat berbuka dengan family. Setakat nie I berbuka dengan fiance, member-member & in law family, apapun syukur ada juga teman kan. 

Attention! I dah beli tiket Air Asia balik raya jb ke penang oke yeayy! Terbang melayang RM422 walaupun dah booking tiket awal-awal. Nak dekat raya harga memang membunuh. I dah serik naik bus time balik raya nie. Tension dengan dengan jem berjam-jam, kena tukar bas la & perangai drebar bus yang merempit di highway! korang balik kampung tak?

Enjoy dulu gambar wedding my friend di Melaka. Double pengantin ye adik & abang. Untuk tengok majlis belah perempuan tema garden wedding kelik CINIE


Muka kekenyangan nasi minyak


Both gorges & beautiful!



My friend Eri, she using keronsang bouquet


Sama cantek sama padan, same face


Him & her

Wednesday, August 3, 2011

I pemenang contest kaki paling comel oleh ailylrozanna


Korang kenal tak ailylrozanna, kalau tak kenal rugi la sebab dia blogger paling comel di alam semesta. I ada join contest  kaki paling comel oleh ailyl. Saje suka-suka tak harap nak menang pun sebab ramai yang join lagi la dak ailyl nie famous amos sampai banyak akaun fake dia kat FB hu..hu...

Ieda dapat tempat PERTAMA melalui undian random, yaahh im so lucky! Oke jum lompat bintang sesama. I dapat hamper comel dari ailyl. Thanx you so much gurl, ur rock...jb rock!

Untuk untuk tengok peserta contest & hamper comel yang I dapat
(ailyl cakap rahsia so tunggu je la kan)
kelik CINIE

Untuk tengok kaki I yang tak comel
kelik CINIE

Untuk tengok pemenang yang bertuah & dengan suara katun comel
kelik CINIE

Tuesday, August 2, 2011

Sahur nie je T_T

Tiap-tiap hari sahur Koko Krunch. Bukan diet tapi malas banget oke. Biase la orang bujang sahur sorang-sorang tak syok betul tapi tahun depan dah berdua yeayy! Tak sabar nak masak untuk lelaki masa depan (curi sikit ayat dak comel Yuyu Zulaika). Selamat bersabur & berbuka yer korang....

SORY ieda buzy menggila tak sempat nak balas kunjungan korang sekarang tapi dah free nanti I singgah blog korang oke....