Thursday, July 28, 2011

video majlis pernikahan Nurul Syuhada & Amir


SOOO SWEET!
Sama cantek sama padan... Congrat Nurul Syuhada & Amir!

Avril Lavigne romantic wedding


I nie diehard fan of rockstar Avril Lavigne sejak dari dulu lagi. I adore her romantic wedding with Derick Whibley, vokalis kumpulan punk rock terkenal Kanada Sum 41. She look anggun menggayakan gaun pengantin putih rekaan Vera Wang...


Soooo adorable! Derick Whibley please take good care of my gurl


Rockin Vera Wang dress, I nak pakai macam nie jugak boleh tak ^_^


 Simple but memorable


Acara tunjuk ketiak


Dayang-dayang avril, luv the soft pink dress


Avril smell so nice, he cant stop kissing her


Flower wedding cake, opps kiss again


Acara baling bunga, kat cinie boleh buat camnie tak weh?


 Menari ditemani alunan lagu Iris daripada The Goo Goo Dolls yang menjadi lagu kegemaran avril





Tuesday, July 26, 2011

wordless wednesday - love story








Monday, July 25, 2011

woman and a little girl



Super love this quote. Honesly I memang manja & mengada-ngada, dah sifat semulajadi dari kecik la. Fiance, family & friend dah faham sangat. My fiance aka mr sepet selalu sabar & layan I dengan sempurna. So tambah-tambah sayang ahak! Korang camnie tak?
"I like when a guy makes me feel like a woman and a little girl at the same time"
Tara Reid

Sunday, July 24, 2011

perkahwinan mewah Memey & Norman Hakim



I cuma boleh cakap ‘WOW’ saja, sila kagum 10 fakta menarik resepsi perkahwinan Mewah Memey & Norman Hakim, sentap tak weh?
  1. Sebanyak 7 biji lori bunga Ros segar akan digunakan untuk menghiasi seluruh dewan Mutiara, Hotel Crowne Plaza, Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur khas untuk majlis respsi tersebut.
  2. Memey artis pertama yang memakai kasut yang direka khas oleh pereka kasut terkenal, Professor Dr. Jimmy Choo. Kasut yang dierka khas hanya untuk persandingan Memey itu bernilai RM300 000 sepasang.
  3. Memey akan mengenakan dua persalinan bertahtakan permata dari barang kemas terkenal, Rafflesia pada majlisnya itu. Setiap persalinan yang direka khas untuinya itu bernilai RM500 000 keatas. Apa yang pasti, persalinannya itu lebih mahal daripada baju perkahwinan penyanyi tersohor Negara, Dato Siti Nurhaliza Tarudin yang hanya bernilai RM400 000.
  4. Sebanyak dua set barang kemas akan direka khas oleh Rafflesia untuk Memey pada hari resepsinya nanti. Setiap set barang kemas yang terdiri daripada rantai, cincin dan anting-anting itu bernilai RM2.8 juta.
  5. Dianggarkan keseluruhan kos dekorasi dan persiapan majlis resepsi di dewan tersebut berjumlah RM150 000.
  6. Seramai enam hingga lapan orang artis termasuk artis luar Negara dijangka akan membuat persembahan sempena majlis respsi mereka.
  7. Penaja utama majlis respsi Memey dan Norman iaitu barang kemas Rafflesia menganggarkan kos keseluruhan menguruskan majlis respsi tersebut adalah sebanyak RM12 Juta.
  8. Penaja venue majlis respsi, Hotel Crowne Plaza menjanjikan layanan bertaraf lima bintang untuk majlis resepsi Norman dan Memey.
  9. Dijangka seramai 80 hingga 100 artis akan diundang untuk memeriahkan majlis respsi mereka. Selain rakan artis turut diundang adalah rakan media. Hanya 200 tetamu yang dijangka hadir pada hari tersebut.
  10. Selain barang kemas Rafflesia menjadi sebagai penaja utama majlis resepsi bertemakan New York Look pada 28 Spetember hadapan, Norman dan Memey turut mendapat tajaan dari pendandan, Snips, pusat rawatan, Spa Angsana, jenama terkenal kasut, Jimmy Choo, Hotel Crowne Plaza, pusat penjahit baju terkenal, Lord's Tailor dan banyak lagi.

Thursday, July 21, 2011

ohh Ieda gila earring!


Ieda memang gila earring, ada banyak tak terkata dalam simpanan nie. My fiance pun dah faham feel I jumpa je kedai acessori mesti stop belek subang. Yang pelik I tak minat acessori lain pun rantai, gelang & ring semua pemberian fiance I tak minat nak beli.

On my engagemant day, sebenarnya I dah siapkan acessori sendiri, simple je sebab tak nak nampak sarat. Tapi abang MUA kata tak sesuai pulak. So dia bagi set yang vouge nie. Mula-mula rasa over macam mami jarum, tapi bila dah try baru naik seri kan blink-blink gitu luv it!

My MUA abg wan memang the best! Peramah & terima pendapat I. Just mintak dia buat natural, simple & sweet ala-ala Ayu Raudah. Nampak tak pink flower at my back hair tu ilham dari ayu raudah huu. Terus buget ayu macam Ayu Raudah dah. I ambil pakej engagement di butik Azwade Design nie, agak famous di utara. For more information kelik http://www.azwade-design.com/

Muka mr sepet kemalasan lepas I ajak shoping subang lagi

Wednesday, July 20, 2011

Ida - black and white contest


Hi! Ieda join contest gambar black & white oleh cik ida comey, hey our name sama la! nie gambar yang dipilih sebab suka ada bunga terselit kat celah telinga, konon ayu la kan.

Oke if korang nak join kelik CINIE



Tuesday, July 19, 2011

wordless wednesday - flower girl








Monday, July 18, 2011

rindunya pada arwah papa...

Tiada kata-kata yang dapat diungkap untuk menggambarkan perasaan rindu & kasih pada arwah papa tersayang. Bulan puasa tahun nie dinanti tanpa kehadiran papa disisi buat kali pertama yang meninggalkan kami pada hujung tahun 2010. Setiap hari Ieda berdoa muga papa ditempatkan di kalangan orang yang beriman & disayangi Allah...

Ya Allah jadikan aku anak yang solehah, berikan aku kekuatan untuk menyiapkan persiapan perkahwinanku tanpa kehadirannya disisi...

Al-Fatihah buat arwah papa tercinta....

Saturday, July 16, 2011

homesick!

Mood rindu dah datang. Im homesick! Rindu mama, kakak, niece & adik-adik di Kulim, Kedah. Kalu JB & Kulim tu dekat je tiap-tiap minggu I balik kampung. Camni la nasib orang merantau, bersabarlah wahai hati...


uwaa rindu kat laksa mama, kat jb tak da laksa best


oke dari layan perasaan baik kemas rumah

Wednesday, July 13, 2011

tips - mengubati gigitan lipan

Hari sabtu yang indah minggu lepas peha gebu ieda digigit lipan. Nasib baik la baru baby lipan kecik je tapi sakit gila mencucuk, bisa sungguh binatang kaki banyak nie. Disebabkan sakit & risau terus google cara nak ubati gigitan lipan nie, banyak juga petua nenek moyang yang I jumpa, tapi memandangkan macam susah nak buat (malas sebenarnya) ieda cuma sapu minyak gamat asli langkawi. Berkesan la weh! bisa & sakit pun hilang mungkin kena lipan kecik je kan, tapi nak share jugak petua yang ieda jumpa nie mungkin berguna untuk korang kan...
  1. Mula-mula, anda ambil segelas air putih dan campurkannya dengan sebuku garam jantan (garam kasar). Kemudian, bacakan Surah Al-Fatihah sebanyak 41 kali. Akhir sekali, berilah mangsa yang terkena gigitan binatang berbisa tu minum air garam tadi.
  2. Ambil sedikit cuka dan garam dam campurkan kedua duanya hingga sebati. Selepas itu gunakan bahan tersebut untuk disapu atau direndam pada tempat yang terkena gigitan. Insya Allah bengkak dan sakit akan beransur pulih.
  3. Ambil beberapa biji lada putih. Kemudian tumbuk halus dan campurkan sedikit minyak masak. Gaulkan sebati dan sapukan pada bekas gigitan lipan. InsyaAllah bisa gigitan lipan semakin berkurang.
  4. Titiskan 2 - 3 titis getah keladi yang sudah tua di atas tempat yang disengat. Lebih baik jika tidak membiarkan titisan tadi meleleh ke tempat lain. Baca selawat 3, 5 atau 7 kali dan kesat dengan kain buruk yang bersih. Ulang sebanyak tiga kali. Insyaallah kesan sengat penyengat, lipan atau tabuan akan tawar.
  5. Dapatkan lipan yang menggigit itu dibunuh dan dibakar kemudian ambil abunya disapu.
  6. Ambil 5 helai daun jarak dan direbus lalu dimandikan kepada mereka yang kesan kesan gigitan lipan.
  7. Air masak (air mati) hendaklah diminum sebanyak mungkin. Sementara itu bawang putih hendaklah dihiris halus. Campurkan sedikit garam dan minyak masak. Kacau biar sebati. Kemudian sapukan adunan ini pada bahagian yang terkena gigitan.
  8. Tumbuk beberapa butir biji asam jawa sehingga halus. Basahkan sedikit seperti hendak memakai bedak sejuk. Kemudian tempelkan pada bahagian yang terkena gigitan. Beberapa saat berikutnya rasa sakit akan segera hilang.



mama in law burfday!

My family jauh nun di Kulim kedah. Tapi I beruntung my fiance family banyak tolong I sepanjang di JB. Sayang mereka macam family sendiri. Orang cakap nak kawen dengan anak kena ambil hati orang tuanya dulu betul tak blogger friend, mama look so happy that night!



Oke ni gambar masa celebrate burfday mama in law. Dekat 6 tahun I & mr sepet aka fiance be together, kitorang mesti sambut burfday family sama-sama. Tahun ni paling special sebab I dah jadi part from his family, we engaged oredy!


mama I luv U, muga panjang umur


mama & da boyz, papa kat dapur kot



gift to her, I buat sendiri reben segala bagai nie


Tuesday, July 12, 2011

wordless wednesday - kilafairy junior

Monday, July 11, 2011

my wedding theme color

After discuss with fiance, ini la theme color yang ieda pilih bagi majlis pihak perempuan. Dah boleh start survey barang for my wedding list yeayyy! So our final motif would be drum roll...
A - pastel pink & brown with green lime accent, soft touch! or

B - pinky pink with green kiwi accent, nice! it looks more visually appealing
Tak tau nak pilih yang mana satu jatuh cinta with this two combination color la, Ieda memang gila pink so pink memang wajib dalam list, my engagement pun pink theme, most in my wardrobe are pink to, hey my blog pun sama!


Baju tunangku, pastel pink, white & silver


Color board more to A

Color board more to B


Rasanya this color nice, hey blogger friend please help me!

Friday, July 8, 2011

jom blogwalking ramai ramai!


Jum join segmen Jom Blogwalking Ramai Ramai!

Thursday, July 7, 2011

Tips - die minta maaf ikhlas ke?

when enger controls your emotion, silence is the best treatmant

Macam mana nak tahu seseorang tu minta maaf ngan hati yang ikhlas eh? Ada tips nak kasi nie
1. Dari riak muka...
Mungkin kita ada kuasa psychic dari riak muka yang cun atau hensem je dah tau org tu iklas, terpaksa & dipaksa. Ceh ayat!
2. Ayat maaf yang diungkapkan...
Agak-agak la der nak mintak maaf tapi duk canang yang diri sendiri tak bersalah apa kes? mengaku je & everyting will be fine

3. Shup up!
Tak perlu nak tulis panjang-panjang apa salah yang kau dah buat dulu, seriously I hate orang banyak cakap lagi-lagi nak up diri sendiri! Ko bagus sangat ke?

4 . Stop!
Kalau dah minta maaf tu udah-udah le ye. Buang perangai buruk tu, sendiri mau ingat apa yang buruk, kalau dia tak stop jugak tandanya die psycho tahap kronik...

Ieda mudah memaafkan kalau org tu betul-betul ikhlas & mengaku kesilapan yang dia dah buat, mungkin akan lebih hormat & rapat dengan orang tu...

Contoh orang yang tak iklas seperti di bawah hu..hu..


Bro, Kasi Kritik Blog Gua Sikit Boleh?

Oke sape nak join kelik CINIE

My blog simple jek, story about my life & apa yang 1 suka
Sapa nak kritik blog iedauora sila laa dialu-alukan..

Wednesday, July 6, 2011

Langkawi - Pulau Beras Basah & tengok helang makan

Continue cerita Langkawi, lepas ke pulau Dayang Bunting kitorang ke satu kawasan lain untuk tengok eagle makan, ganas jugak masa dia terkam makanan kat laut, that day burung helang memang banyak, so tengok dari atas bot je sebab takut...


Diorang bagi makan perut ayam kot


Terbang la jauh sikit wahai eagle takut la


Lepas tu terus ke Pulau Beras Basah, Ini la pantai paling bersih & jernih pernah Ieda sampai. Beb pasir pantai warna putih tau, ikan colorful pun boleh nampak dalam laut, centek gyla clean & clear!

Kat jetty nie ada ikan nemo, siap makan twistes yang I bagi


Ada banyak pokok pelik kat sinie, beware monkey attack also!



Mula rasa nyesal tak bawak baju pantai yang seksi



My kakak & niece alya nadirah, akan datang baby dalam pewut my second niece



Cetengok cantek tak view pantai nie


Colorful banana bot yang comfirm diorang bagi tebalik, tipu je la kalau beach boy kata tak basah

Ativiti taman orang, siap buat nasi lemak 50sen


ha nak baca entry langkawi yang dulu kelik cinie