Tuesday, May 31, 2011

Afrayuri.com giveaway


Hey ade giveaway dari alfayuri so ieda join sebab jatuh cinta dengan garnier nutri repair kat atas tu, kalo nak join kelik CINIE

Oke ini gambar my mama tercinta Azizah Osman, wif my sista and niece yang sangat-sangat manja! I lurve them so much...

My Mother Nourishes My Life.....With LOVE!

Sunday, May 29, 2011

tips memujuk si dia tersayang!

Oke simple update, just nak bagi tips memujuk orang yang kuat merajuk macam I, senang aje! bawak dia pergi makan aiskrim yang yummy macam nie, boleh kongsi-kongsi makan so mood romantic datang balik la kononnya, comfirm tak jadi merajuk terus buat muka comel hu..hu... so korang ada tips lain tak? lets share...


@ tutti frutty


@ baskin robin

Friday, May 27, 2011

perfect cat eyes eyeliner tutorial

Hey everyone! Sekarang musim gugurl gila pada liquid eyeliner, oke so ini la sifu for my perfect cat eyes eyeliner tutorial jelas dan terang, just follow the step and mata korang akan jadi super amazing mengalahkaan cleopatra! sory I tak yakin pada muka selebet nie nak buat video tutorial sendiri lagi hu..hu..



Thursday, May 26, 2011

panduan memilih hamster di petshop!

Korang ada bela pet tak? Ieda ada bela hamsters kat rumah, dah beranak pinak pun, oke kat sini ada panduan & tips untuk memilih hamster di pet shop, so korang tak la rambang mata nak pilih yang terbaik sebab hamster yang sakit cepat mati...

  • Pilih hamster yang mempunyai mata yang bersinar, mata yang kuyu mungkin tanda tidak sihat
  • Pilih hamster yang nampak aktif jangan pilih yang buget comel je, kadang-kadang kat pet shop hamster ni tido je kejanya, cuba sentuh untuk lihat hamster ni aktif atau tak, aktif ialah salah satu tanda hamster ni sihat
  • Berbulu tebal dan bersih, ni pun salah satu tanda hamster ni sihat
  • Telinga yang bersih, telinga yang koyak mungkin tanda hamster ni bergaduh
  • Perhatikan kesan-kesan luka, kalau hamster ni injured ia memerlukan perhatian yang lebih atau mungkin akan mati dalam masa yang terdekat
  • Beli hamster kat kedai yang asing kan hamster mengikut spesis, hamster lain spesis memang tak boleh lepak skali, ada pet store yang campur je skali, so hati-hati, biasanya hamster ni dah ada kesan luka kena belasah
  • Pastikan petshop owner nie tentukan jantina yang betul, pilih couple baru boleh beranak kan...
sila kelik CINIE untuk info jenis-jenis hamster

goodmoring everyone!


bosannye jom keluar shopping

lepas tu kita tengok wayang pulak tau, layan Nur Kasih

sesi menternak lemak dengan kuaci

blogging time
penah sudah zzZZZZ krohh krohhh

ben ashaari ajak serbu blog baru


Jom blogger baru sama-sama join segmen abg ben sila kelik CINIE

Wednesday, May 25, 2011

cerita seorang gadis melayu pelik!

Tengah syok menguyah roti john tadi, tiba-tiba terpandang seorang gadis melayu yang pelik, pakaiannya di kala malam yang sejuk lagi dingin nie cuma singlet nipis yang tertonjol dua bukit & seluar short sekerat yang agak-agak tutup bontot je, dia nampak bangga melepak dengan kaki terkangkang dan duduk mencangkung di atas kerusi berborak dan ketawa kuat sambil menghembus asap rokok berkepul-kepul, hebatkan! oke lantak dia la kan...

Sedih tengok budak tu, comfirm mak mertua reject hu..hu... Sebagai seorang gadis melayu, tolong la sopan sikit di kawasan public lagi-lagi tempat ramai family datang makan, hilang selera nak makan roti john tadi, sesungguhnya pesanan ini untuk gadis-gadis melayu di luar sana dan diri sendiri juga....

siapa bilang gadis melayu tak menawan cehh perasan!

Tuesday, May 24, 2011

MJ birthday giveAway



Ieda join my friend birthday giveaway myra aka MJ, nak join kelik CINIE


Ucapan untuk my dear MJ


Monday, May 23, 2011

contact lens good or bad?

Makin banyak blogshop yang jual contact lens sekarang nie, memang cantik kan tapi korang rasa safety tak beli online tanpa tahu good or bad jenama tu? sebab ramai juga yang ada masalah mata bila pakai contact lens nie sampai terpaksa jumpa pakar mata, paling scary bila ada yang pakai masa tidur, bangun pagi tup tup contact lens tu elok je kat belakang bijik mata haaaa canne? hospital la jawapnya...


Dari pengalaman, ieda start pakai contact lencs dah lama sebab rabun jauh, mula-mula try yang clear, dah lame sikit baru try yang bercolor dari jenama terkenal FRESKON my favorite color warm hazel & perky brown, ieda rasa warna nie sesuai dengan my eye yang bulat & my kulit cokolat, paling penting nampak natural! setakat nie takda masalah dengan jenama ni, senang nak jaga lagipun selalu dapatkan nasihat dari optic shop...


Dulu pernah jugak ada masalah mata merah, rupanya solution yang tak sesuai lepas je tukar solution jenama SOLO CARE AQUA takda masalah lagi, ieda dah suggest jenama nie pada my member diorang pun puas hati, yang penting korang kena la rajin jaga tau jangan malas!

Sunday, May 22, 2011

segmen kreatif ben ashaari kembali



Segmen abg ben nak join x? kelik CINIE

Saturday, May 21, 2011

wow garden wedding la...

My friend eri & hariz just got married! Majlis bertemakan garden wedding di Taman Botani, Putrajaya, Im so in love with this garden wedding so ieda nak share ngan korang semua especially B2B yang tengah cari idea for wedding...



Wednesday, May 11, 2011

ohh durian!


durian dari pasar pakcik google


Teringin sangat nak makan durian malam nie, sepanjang ieda kat bandar jb nie durian memang mahal & bukan original dari kampung, teringin juga nak cucur durian, bubur durian, pulut durian & tempoyak hu..hu..

Dulu masa balik kampung di Serdang Kedah, bila musim durian pagi-pagi ieda & couzen mesti berebut nak cari durian yang baru jatuh dari pokok, pacat pun kitorang tak kisah dah janji dapat kumpul sebaldi memang seronok habis, lepas tu makan ramai-ramai...

Yang pelik ada orang yang elergik dengan durian nie, bau je pun dah terbuekkk camne nak makan, dulu ada houmateku hasnida sangat trauma dengan durian jadi terpaksa la berpuasa dari makan durian, rugi la korang weh, sedap tu!

Saturday, May 7, 2011

mama ratu hatiku!

Mama, anugerah terindah pada semua, happy mother day! ieda wish you stay healthy always, luv mama penang & mama jb so much, dedicate this poem to mama...

MAMA the biggest gift of Allah to us

MAMA the biggest gift of Allah to us
MAMA the candle burn herself to light our life
MAMA the other name of kindness
MAMA who hold us nine month and suffer
MAMA who feed us from her blood and milk
MAMA stays sleepless all the nights holding us
MAMA teach us how to walk and talk
MAMA guides us and secures us
MAMA loves us from start to end
MAMA is mother no one can take her place



Happy mother day to all mother around the world



My mama adalah super women, lemah lembut & sangat sabar, dia nyawa ieda...

My mama in law yang warm hearted, caring & selalu teman pergi shoping, love love!




Wednesday, May 4, 2011

lovely lace... wedding, gifts & prezent!


Hantaran my engagement day, teady bear pakai baju ala-ala flower girl nie dari lovely lace, aiyakk forgot to put the merisik & engagement ring!

Hi korang! if tengah cari barang hantaran atau gift untuk wedding nanti boleh la try kat kedai lovely lace nie, nak cari hadiah untuk tersayang pun boleh, paling suka masuk je nampak banyak cute stuff & the smell so wangi! The stuff here sangat berkualiti, warna-warna pastel yang cantek & banyak pilihan, rambang mata tengok weh!

Kedai lovely lace, cari la kat shopping mall
(google pica)

Hey! teadybear pengantin pun ade, nie tempat bekas cincin
(google pica)

Tuesday, May 3, 2011

hey psycho!


Benci sangat dengan orang psyco nie! Kalo rasa hidup kao tak sempurna jangan ganggu hidup orang lain boleh tak, jangan jadi penyibuk, pelik kan if ada yang sibuk nak siasat & bagi feedback tak elok everyting ieda post kat facebook sedangkan takda kena mengena ngan dia, dah takda kerja lain nak buat ke beb? Seriusly tak pernah jumpa spesis nie, please stop oke before ieda jadi raksasa pink!

Please change if you wanna be my friend, ieda akan forvige you... learn from your old mistake...