Saturday, April 30, 2011

just nak share my engagement moment!

Terpaksa buat muka serius sebab lapar

My mother in law, ye kami nampak macam sebaya kan , baru je selesai majlis sarung cincin, dapat 2 cincin, nampak tak cincin risik & tunang kat jari tu?

Tiada hand flower, tapi got money bouquet pemberian fiance

You dah jadi my fiance laa, jom buat adegan hindustan

After 6 year, finaly we are engage, I luv you mr sepet!

Sila klik CINIE untuk entry majlis pertunangan ieda & faan yang lepas...

Friday, April 29, 2011

ben ashaari gegar blogger baru


Untuk semua blogger baru yang nak join leh klik kat CINIE dan ikut syarat-syaratnye!

First time join segmen abg ben, Thanx you abg ben!

seronok ke menjadi new blogger?


Welcome to iedaurora blog

Baru je sebulan aktif menjadi blogger, dah mula rasa suka & nak continue lagi la! rasanya ieda perlu belajar lagi dari otai-otai yang banyak bagi tips super power kan, lepastu ada hati pulak nak tepek nuffnang kat blog, apa pun thanx nuffnang dah ada hasilnya yippie!

Korang semua rajin-rajin la update oke, ieda suka sangat tambah ilmu baca blog korang... Pada 24 follower setakat nie thanx oke, ieda akan support korang juga!



Tuesday, April 26, 2011

Contest love song cik strawberry!


Ieda join contest nie, Contest Love Song cik strawberry!
Seriously im I luv with this song! Bruno Mars - Just The Way You Are

Lagu nie my fiance yang dedicate for me! Bile tegok je clip video yang super romantic nie rasa macam dihargai bila si kekasih memuji face to face, sweet sangat! tapi paling romantic bile mr sepet sing this song dalam kereta sambil senyum comel kat ieda hu..hu..

oke ieda tag deby!

Here da lyric so korang boleh ikut same layan...

Bruno Mars - Just The Way You Are

Oh, her eyes, her eyes, make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair, falls perfectly without her trying
She's so beautiful, and I tell her every day

Yeah, I know, I know, when I compliment her she won't believe me
And it's so, it's so, sad to think that she don't see what I see
But every time she asks me do I look ok, I say

When I see your face, there's not a thing that I would change
Cause you're amazing, just the way you are
And when you smile, the whole world stops and stares for a while
Because girl you're amazing, just the way you are(yeah)

Her lips, her lips, I could kiss them all day if she let me
Her laugh, her laugh, she hates but I think it's so sexy
She's so beautiful, and I tell her every day

Oh, you know, you know, you know, I'd never ask you to change
If perfect's what you're searching for then just stay the same
So, don't even bother asking if you look ok
You know I'll say

When I see your face, there's not a thing that I would change
Cause you're amazing, just the way you are
And when you smile, the whole world stops and stares for a while
Because girl you're amazing, just the way you are
The way you are, the way you are
Girl you're amazing, just the way you are

When I see your face, there's not a thing that I would change
Cause you're amazing, just the way you are
And when you smile, the whole world stops and stares for a while
Cause girl you're amazing, just the way you are. Yeah

Monday, April 25, 2011

wedding date

ieda & faan

alaaaaaaaaaaa!!!! amik kao panjangnya mengeluh... actualy my wedding date belum ditentukan lagi, masa my engagement 5 feb yang lepas rancang paling lama ikat 2 tahun, jadi tahun depan la weddingnya, Insyallah...

Pening jugak kan nak set date nie, if korang dekat je senang la tapi nie rombongan dari Johor Bahru (selatan) ke Kulim (utara) jauh kan, banyak yang kene uruskan dulu sebelum tentukan date yang sesuai, jeles tengok korang yang sekampung tau senang jek nak langsung nanti...



Thursday, April 21, 2011

Puncak Mutiara Cafe terbaik dari ladang

Masa balik kulim haritu my adek nak belanja makan so dia ajak gi Puncak Mutiara Cafe, lokasi dekat Kampung Pelet, Bukit Mertajam, Pulau Pinang... If korang gi penang jangan lupa singgah tau!

Puncak Mutiara Cafe nie berkonsep ladang! seriosly memang enjoy sangat makan kat sini dengan family & my fiance, masa nak pilih menu pun dah pening semua nampak sedap dah la fresh dari ladang, pondok makan pun selesa & view keliling memang cantik ade kolam ikan laa, lepas makan kitorang pusing-pusing area ladang, ada ostrich, bunny rabbit, kambing, puyuh, ikan & binatang lain lagi la, oke nie ade skit pica kat situ!

oke if nak survey tempat nie, websitenya www.puncakmutiara.com




antara view kat situ


da ostrich, jadi lauk la nanti


lamp chop must try


antara food yg diorder chicken chop, puyuh & chip, beriani ayam kampung, grill arnab & grill rusa yummeh!



family moment @ Puncak Mutiara Cafe







Tuesday, April 19, 2011

new header ala romeo juliet


Baru je tadi gedik-gedik buat header nie, guna gambar outdoor fotoshoot masa tunang dulu, actualy nie gambar candid jek! Agak jual mahal kan muka aku kat situ, design nak nampak simple & sweet, banyak warna pink because that my faveret color...


Monday, April 18, 2011

how we meet



YM! yup ieda & faan jumpa masa berchating YM kat poli dlu, zaman dulu la time frindster tengah gah, firstly faan yang say hi tapi mula-mula aku jual mahal skit, dari berYM baru la tau kan my member his member to, so lagi la rancak berYM, terima kasih 'atuk' our friend yang kenal kan kami dulu...

Dengan ini kisah cinta dari internet nie memang wujud oke, korang cuba-cuba la mana tau jumpa someone special kat blog atau facebook ke kan...

Sunday, April 17, 2011

50 reasons not to date a graphic designer

Aku adalah seorang graphic designer yang serius, Aku jumpe list nie kat facebook, i actually enjoyed reading through the list, in bold my most representatives...

  1. They are very weird people.
  2. There are billions of them in the world, like colors on the screen of your computer.
  3. They will analyse conversations in layers.
  4. You will spend the day assembling furniture from IKEA.
  5. They drink and eat all kinds of weird shit just because they like the packaging.
  6. They hate each other.
  7. You’ll come out the last out of the movies because you have to see the full list of credits.
  8. They cant change a light bulb without making a sketch.
  9. They fuck up all the tables with their cutters.
  10. They rather study the paisley pattern on your outfit than listen to what you have to say.
  11. They will fill your house with magazines and whatever is out there that has drawings.
  12. You never know if it is really an original or a copy.
  13. They make collages with your photos.
  14. They do not know how to add and subtract, they just understand letters.
  15. They idolize people who nobody knows and speak of them as if they were his colleagues.
  16. They take pictures almost daily and all are cut in weird shapes.
  17. They ask your opinion about everything but they do whatever they want.
  18. Everything is left justified, right or center unless they arrive late.
  19. They hate Comic Sans with the same passion they love Helvetica.
  20. They use iPhone for everything, because everyone has one.
  21. You can not decorate the house without consulting them.
  22. hey steal street signs.
  23. Always carry their hands painted with something.
  24. They buy dolls unfinished for them to paint.
  25. Everything becomes something other than what it really is: cards as tickets, cards as …
  26. When arguing, you will be nicknamed like the OSX spinning wheel (not affectionately)
  27. Do not know how to dress without consulting the Pantone book.
  28. They hate Excel.
  29. They read comics.
  30. They want to save the world only with a poster.
  31. You will spend the day brainstorming.
  32. On vacation they will take you to countries that you do not know exist and have no beach.
  33. Museums are their second home.
  34. They know more positions than the Kamasutra.
  35. They can’t go to a restaurant without secretly critiquing the menu design.
  36. They listen to music you have never heard of.
  37. They can´t cook a normal dish, they always have to experiment with new ingredients.
  38. They read rare books: stories of children, Semiotics …
  39. When you are going to tell her something, everyone has read it in their facebook and twitter.
  40. They have own iPods before you knew they existed.
  41. The orgasm they remember is when they heard that Adobe was acquiring Macromedia.
  42. They have their own shops just for them and there are the most expensive in the city.
  43. They want to spend all the money in the Apple Store.
  44. You will never understand their gifts.
  45. They see ordinary objects and laugh.
  46. You wake up in the middle of the night hearim them screaming “When is the deadline?”
  47. They see CMYK and RGB like Neo sees the Matrix.
  48. They dream of the day nobody will make a single change to their designs.
  49. They rather pay for a font than for a special birthday gift.
  50. They are always sleepy because they work 24/7.

Wednesday, April 13, 2011

pretty girl rock!


Bagi aku semua girl ada keistimewaan tersendiri tak kira la macam mana pun bentuk fizikal orang tu kan, yang penting cantik luar dan dalam! Buat somone yang ada perasaan dengki dan jelous tu ada aku kesah dengan kau, tolong main jauh-jauh!

Pada aku ini maksud pretty inside & outside...
  • Yakin diri sendiri cantik! yup tu penting, lantak le apa org nak cakapkan! Yes I got big bulat beautiful eye, kau ada?
  • Buang la benda-benda hitam yang bersarang kat hati tu, ganti dengan warna pink pinky! baru muka sentiasa nampak sweet...
  • Bila in love with someone special, lagi-lagi bila dia puji 'sayang u look beautiful tonite' so malam tu terus rasa berbunga-bunga...
  • Rasa beruntung ada mama yang super beautiful dan papa yang sangat smart so dapat la kita yang pretty cool nie..
  • Manjakan jugak wajah korang dengan penjagaan yang rapi, kalau nak keluar tu mekap sikit baru sedap mata memandangkan..
  • Most important mesti la bersyukur dan sentiasa berterima kasih pada Allah sebab kurniakan wajah yang sempurna
Apa pendapat korang setuju tak? Aku rasa semua kawan-kawan aku cantik! This song tuk semua pretty girl yang rock...



Monday, April 11, 2011

says.. jom try!


Korang mesti suka online facebook & twitterkan, nak tambah duit tak?
Apa lagi jom la join SAYS.MY free okeh! aku dah try..
baru pagi tadi register bila tengahari chek terus ade RM3,
Tu kire sikit la coz alu low profail je kan if korang famous amos & list friend
kat fb & twitter riban-riban lagi banyak la korang dapat!
Oke cara nak join first register jer kat akaun SAYS.MY lepas tu ajak la
member-member join & share advertising kempen kat facebook & twitter,
setiap orang yang join dapat la korang duit, easy kan!

Okeh jom sama-sama kumpul duit! nak join sila klik kat CINIE

Sunday, April 3, 2011

'easter bunny HOP'


Ini kawan-kawan E.B. da bunny rabbit.. tolog jangan manyampah oke!



Td aku tgk cite HOP kat CS JB... suke sangat coz banyak candy & bunny comey! This movie pasal E.B. bunny remaje yang bakal jadi Easter Bunny penganti his dad, tp E.B. ke Hollywood coz die nak sangat becoming a drummer, kat sane die jumpa fred & they become best fren, yang jahat dalam cite nie carlos anak ayam yang tak sedar diri nak jd Easter Bunny!

Oke better see it for your self! tengok poster movie pun dah teruja kan...