Monday, November 28, 2011

The wedding dress type

Hi Everyone!

My wedding insyallah 6 month from now, err can't I ask what is the right time to tempah my wedding dress for reception & nikah? I prefer design yang moden dari tradisional. Berangan untuk dapat rekaan mermaid cut and boat neckline. It would be perfect!
Types of wedding dress, mesti sesuai dengan bentuk badan dan selesa

Fall in love with mermaid cut

Types of necklines, jangan pilih yang terlalu seksi sudah

I suka sangat boat neckline

Bella swan wedding dress from movie twilight breakingdawn, damm gorges at back, me love!

11 comments:

  1. hoho gambar last sexy bangat...mau kene pelempang dgn mak kalo pilih :)

    ReplyDelete
  2. i pon suka tgk mermaid cut but 4me definitely xsesuai la..i think u sgt sesuai..!! y not design mcm reception dress elyana nie? (dress cream + dres s putih) http://reneemeowwedding.blogspot.com/2010/11/real-weddings-elyana-khairul-nikah-and.html

    or another one i nmpak kat busana kilauan's dresses.. u search busana kilauan kat fb, n tgk dress yg juliana evans pakai untuk majalah wanita ke jelita..serious gorgeous..!! *sorry office block fb xdpt nak bg link* ;p

    ReplyDelete
  3. dear~ saya memang tgh cari idea ni! thanx ya... gambar2 di atas sangat membantu!

    salam perkenalan~

    ReplyDelete
  4. ieda... cntik pilihan2 design ni :)

    ReplyDelete
  5. alya : angan-angan ajer hope jadi kenyataan...

    intan : my mum also will kill me if i wear that hu..hu..

    renee : laju-laju cari link tu, isk canteknye baju duyung si alyana tu, i pun kena diet baru boleh pakai kot, thanx renee u mmg banyak membantu all B2B, now u dah jadi my fav blogger!

    dhira : sharing is caring, salam dhira welcome to my blog...

    mas : mmg cantek, ini dress impian ieda ^_^

    ReplyDelete
  6. Elok dah masa ni tempah dress Ieda..

    Nanti sempat la nak alter ke apa ke.. ;)

    ReplyDelete
  7. cantik2..:)

    suka mermaid juga..heee

    ReplyDelete
  8. Deby mmg jatuh cinta ngan Bella Swan punye dress..

    Sgt gorjes!

    ReplyDelete
  9. waa..cantiknyee ieda..congratesss!! eaa..semoga angan2 kn mjadi kenyataan..Amin~

    ReplyDelete
  10. Waaa..cantiknyeee ieda..Comgratess eaa..semogga angan2 kn menjadi lkenyataan..Amin~

    ReplyDelete