Monday, October 3, 2011

hantaran pertunanganku - him to her

Hallo semua 

Ini koleksi hantaran dari faan untuk ieda yang bertemakan white dan pink pastel. Semua comel-comel kan! Rombongan datang dari JB ke Kulim Kedah jadi gubahan hantaran cuma simple dan teguh supaya takda la sampai sana jadi roti canai pulak hu..hu..

Actualy, Ieda & Faan with mama in law sama-sama shoping barang untuk gubahan hantaran nie. Senang je kitorang sehati sejiwa bila memilih. Gubahan hantaran pihak lelaki MIL tempah dengan my friend Mr Faisal di kedai pengantin Taman Perling, rasanya antara kedai pengantin terbesar di JB nie. Geram tau kat JB nie semua barang pengantin memang terhad & mahal dengan asalan Singaporean selalu datang shopping, sibuk je!

Dah lama majlis baru nak uploadkan, lupa pula adehh! just sharing je kot korang dapat ilham dari koleksi nie. Next entry hantaran sebelah perempuan pula oke. Semua I DIY jee, jimat!

CINCIN RISIK, CINCIN TUNANG & DUIT DEPOSIT RM500
My faveret dulang! gubahan duit seperti jambangan bunga tu kreativiti Faan sendiri, adat orang utara bila bertunang. Teadybear pakai tutu tu i beli di Lovely Lace untuk info kelik CINIE

SIRIH JUNJUNG
Faan unty from penang yang buatkan, kalau dari JB comfim dah macam kene goreng

TELEKUNG
Seriously cantik sangat sulaman telekung ni, MIL yang pilihkan. Buy at Plaza Angsana JB

KAIN ELA
Yang ini pun MIL yang pilih, one for her to but with diffrent color. Buy at Euro Muda Gulatis Plaza Angsana JB

SET PERFUME CALVIN KLEIN EUPHORIA BLOSSOM
Owesum romantic smell

 BUAH-BUAHAN
Borong di Penang juga untuk mengekalkan kesegaran hu..hu..

 BUNGA RAMPAI
MIL & faan yang buatkan, touching!

BEG ALAIN DELON & KASUT CARLO RINO
Nie pilihan sendiri, paling mahal kot hu,.hu...

CUPCAKE & COKOLAT FERERO ROCHER
Nampok tak ada teadybear pegang huruf F for Faan & yellow ring at pink flower tu comel kan. Cuppy tempah dengan my friend Eri, she just got married kelik CINIE  to see her gorges garden wedding

16 comments:

  1. Myra punya hantaran nikah pun perfume Euphoria jugak :)

    Tp yang kaler pepel tu :-)

    ReplyDelete
  2. cantiknya design ieda...kak suke

    ReplyDelete
  3. sweetnya pink.. sukelah teddy bear tu.. ^_^

    ReplyDelete
  4. semua cantik..suka sangat pink..perfume kita sama!!!!!hantaran masa anis dulu pun perfume tuh jugak..sangat wangi kan.. :)

    ReplyDelete
  5. cantiknyaaaa.....suka beg carlo rino tu,nmpk mewah =)

    ReplyDelete
  6. lembut je warna semua gubahannya..
    cantekkk ;-)

    ReplyDelete
  7. cantiknyaaa hantaran akak..

    akak,eka suka tgok muka akak...
    melayu klasik gitu..cantik!

    hehehehe

    adik eka pon nak betunang gak.sbuk cari barang hantaran

    walau eka tak tunang lagi,tapi eka suka tgok brg bertunang..hehehe

    ReplyDelete
  8. ieda..cumeinya pink putih..ada teddy bear lak tu =) eh..ieda, nida ada pg tau taman perling tu, ada satu kedai barang2 pengantin, nida penah bli barang kat situ..pg situ sebab jumpa kawan ayah, then kawan ayah ni anak2 dia mmg ada buat bisnes barang hantaran, so dia tunjuk la kedai mna nk cari barang2 pengantin ni..

    ReplyDelete
  9. nice, simple and sweet. berkenan lak kaler pink ni

    My Latest Entry: The Greatest Love Story Earth Ever Had.

    ReplyDelete
  10. waaa . cantiknyee hantarann!!tahniah sis ..

    ReplyDelete
  11. wah best nya tunang tunang ni... nak tunang jugak lah.

    ReplyDelete
  12. comel la hantaran tunang u! msa kawin nnt nk buat kaler pink putih gak. samaa la kita org kedah nak kawen ngan org johor! hehehe...

    Btw, u ada buat advertising x kat blog u? sbb u bnyak follower ni. kalu u buat, I nak advertise my contest hr tu. just name the rpice, and we'll c if I mampu ke x. ;P

    ReplyDelete