Thursday, August 18, 2011

perhatian kepada semua pengguna komputer tegar!


Korang tolong! dah dua minggu keadaan I tak terurus, bermata panda, messy hair, sakit pergelangan tangan & back pain. Ini disebabkan seharian mengadap komputer mengejar dateline design artwork sebelum Hari Raya nanti. Nak berbuka pun sepantas kilat untuk siapkan keje. Ye memang itulah tugas sebagai Senior Graphic Designer, ahh nak pengsan la macam nie...

Disebabkan sibuk sangat sorry ye I tak sempat update blog & membalas comment. Berblog walking apalah lagi. Will do after semua settle. Oke kat sini I nak kongsi dengan pengguna komputer tegar macam I. Sila follow cara yang betul & beware....


Cara yang betul mnggunakan mouse, keyboard dan memandang screen komputer. Amalkan senaman tangan untuk mengelakkan penyakit Karpal Sindrom

Scray! penyakit Karpal Sindrom akibat memegang mouse terlalu lama

Bila ingat raya dah nak dekat kembali semangat nak siapkan keje!

20 comments:

  1. Owhh patut la laaaama menyepi, sibuk ye.. :-)


    Bila nak balik Penang nie?

    ReplyDelete
  2. Good info tq :)

    Kerja! Kerja! Nak raya ni.. moga dapat bonus lebih, Amin.

    ReplyDelete
  3. karpal Syndrome tu ape..? kalau touchpad cmner pulak?

    ReplyDelete
  4. alahai.. siannye....dateline b4 raye eh? artwork ape? kad raye? sampul raya? sticker kue raya? ehehe.. anyway, jg kesihatan...

    ReplyDelete
  5. myra : tu la tension tau, nak dating pun takde mase :( ieda balik raye 28 malam...

    Oeya : Sebab dapat bonus la kene siapkan keje nie...

    Hanna : Penyakit akibat pegang mouse terlalu lame di area pergelangan tangan, touchpad oke kot sebab gune jari je...

    Kak Diana : Artwork buku kak 200 pages pengsan! dah la customer cerewet...

    ReplyDelete
  6. tq sharing..nice entri :) selalu sakit tangan bila guna komputer lama sangat..

    ReplyDelete
  7. ptotlah syap je yer sis..

    bguslah peringatan nie..dasat woo tgn smpai camtu jadinyer..


    cpat siapkan keje.nak raya.nak raya~ hehe

    ReplyDelete
  8. Blog ni dah tersenarai dalam bloglist Lulu-Pages :)

    ReplyDelete
  9. akito : jus sharing...

    SLT : same with me, ieda hari-hari mengadap komputer :(

    zura : tu la ramai yang bagi warning pasal sindrom ni...

    cik bell : geram tau nak lyn blog pun tak sempat, nak siap dah nie yeay raye!

    lulu : Thanx you si cantek lulu!

    ReplyDelete
  10. good info....tq...i pun hari2 ngadap komp gak...

    ReplyDelete
  11. time class ict pon ade ajar mende ni.tp tak pnh ikut pon kan.last2 semua sakit .hmmm

    ReplyDelete
  12. info yang sngt menarik.. thanx ye..

    berkunjung dari blog cik Lulu Caldina..
    followed u .. salam ukhuwah

    Ikhlas
    ~GenMerah~

    ReplyDelete
  13. aiyakk patutlah sakit je tangan ni kalai pakai PC.. kadang2 meja tu tak sapa yang reka macam tu kan? Tak ergonomik dengan tubuh badan kita. Takut tengok gambar pembedahan tu..

    ReplyDelete
  14. thanks for the info ieda~
    mmg sgt2 berguna.mimi pon sama. pengguna komputer tegar.huhu.
    ari2 balik sakit belakang

    ReplyDelete
  15. Hi, Congrats on your wedding!

    Have anything special for your special first night?

    here at LINGERIE CABIN we have variety of gorgeous lingerie that are going to make your first night an unforgetable moments. come and visit us!

    Click Here: Lingerie Cabin

    or Click Here: Lingerie Cabin@FB

    ReplyDelete
  16. Azlina : same2 amalkan ye...

    Apis : just sharing ^_^

    HJ : yee takotkan!

    Echa : sebab tangan I dah sakit la kene ikot kalo tak ketegaq!

    Gen2 : welcome, follow you back...

    Chempaka : ikot care yang betul tau, meja pun selalu cari pasal ngan ieda hu..hu...

    Mimi : Kerusi pun selalu cari pasal ngan ieda, kalo boleh keja nak kerusi macam bos hu..hu..

    ReplyDelete