Thursday, August 11, 2011

Legoland Iskandar Malaysia


INFO LEGOLAND :

Taman tema di Johor pertama dibina di Asia, kelima di dunia berciri unik kekalkan keindahan alam sekitar. Malaysia boleh berbangga apabila Legoland pertama di Asia sudah dibina di utara Medini, Wilayah Pembangunan Iskandar, Johor yang dijadualkan siap sepenuhnya pada 2012.

Ia adalah projek pembangunan bersepadu merangkumi taman tema dengan lebih 40 tarikan, permainan interaktif dan pertunjukan sesuai untuk hiburan seisi keluarga dengan anak berusia antara dua hingga 12 tahun. Projek dengan tapak seluas 145 ekar di Medini Iskandar Malaysia itu turut menempatkan bangunan pejabat dan hotel.

Tarikan utamanya, Miniland yang menggunakan lebih 20 juta bata Lego bagi membina replika bangunan ikon terutama dari rantau Asia. Antara yang dijangka dibina termasuk Menara Berkembar Petronas, Taj Mahal, Angkor Wat dan patung singa Merlion yang menjadi identiti negara jiran, Singapura selain menara pencakar lain dunia.

Untuk info seterusnya sile ke www.iskandarmalaysia.com.my  proud to be Johorian, layan la gambar sneak peek Legoland nie! 

P/S : Seronoknye kalau dapat kerja kat cinie kan, mengimbau kenangan zaman kanak-kanak rebina ^_^

















12 comments:

  1. Yes!!proud to be Johorian..Bukan ker ida orang Utara..ops!!ker da nak jadi orang johor..Tahniah!!

    ReplyDelete
  2. Wahhhh Ieda, thanks 4 da info..
    BE Myra berkenaan dengan Iskandar Malaysia nie la... :)

    ReplyDelete
  3. ari tu ader masuk majalah tiga kn :)

    ReplyDelete
  4. dekat Johor!! hihi tempat kita <3

    ReplyDelete
  5. wahh teringat zaman men lego dulu ngan bob...hahaha ada kew??? tipu je..dia budak2 sgt time tu...buli jew!..hahah

    ReplyDelete
  6. zam : ehh blum! tapi dah dekat 8 tahun kot kat JB...

    Oeya : Jomm! cant wait!

    Myra : Oh ye kee ade BE pasal Iskandar, nak ke blog myra now...

    Shura : Tak tengok pun :(

    Ema : Ye kat Johor tapi tahun depan baru siap lambatnye...

    Kak Ima : Padan muke die kene buli hu..hu..

    SLW : memang hebet!

    Sarah : banyak lego ^_^

    ReplyDelete
  7. bestnyer..tak sabar nak pergi..^_^

    ReplyDelete
  8. Hi, Congrats on your coming wedding!

    Have anything special for your special first night?

    here at LINGERIE CABIN we have variety of gorgeous lingerie that are going to make your first night an unforgetable moments. come and visit us!

    Click Here: Lingerie Cabin

    ReplyDelete