Thursday, July 7, 2011

Tips - die minta maaf ikhlas ke?

when enger controls your emotion, silence is the best treatmant

Macam mana nak tahu seseorang tu minta maaf ngan hati yang ikhlas eh? Ada tips nak kasi nie
1. Dari riak muka...
Mungkin kita ada kuasa psychic dari riak muka yang cun atau hensem je dah tau org tu iklas, terpaksa & dipaksa. Ceh ayat!
2. Ayat maaf yang diungkapkan...
Agak-agak la der nak mintak maaf tapi duk canang yang diri sendiri tak bersalah apa kes? mengaku je & everyting will be fine

3. Shup up!
Tak perlu nak tulis panjang-panjang apa salah yang kau dah buat dulu, seriously I hate orang banyak cakap lagi-lagi nak up diri sendiri! Ko bagus sangat ke?

4 . Stop!
Kalau dah minta maaf tu udah-udah le ye. Buang perangai buruk tu, sendiri mau ingat apa yang buruk, kalau dia tak stop jugak tandanya die psycho tahap kronik...

Ieda mudah memaafkan kalau org tu betul-betul ikhlas & mengaku kesilapan yang dia dah buat, mungkin akan lebih hormat & rapat dengan orang tu...

Contoh orang yang tak iklas seperti di bawah hu..hu..


8 comments:

  1. dr riak muke boleh th keikhlasan org tue...

    ReplyDelete
  2. zura : betul, itu paling utama...

    ReplyDelete
  3. ok..

    lepas ne ila nak tgk riak muka orang tu la kalau dia nak minta maaf dengan ila..;_)

    ReplyDelete
  4. ila : orang yang ikhlas mesti mukenye lembut & sayu je...

    ReplyDelete
  5. biase la wak... dlm dunia mesti ade punya org macam tu .. dn bukan X prnh jadi kn .. takpe allh itu maha adil

    ReplyDelete
  6. Dari riak muka kita dah tau dia iklas @ pura2..
    Itula pentingnya air muka..

    ReplyDelete
  7. xska jgk dgn org yg ckp byk n byk alasan.. :)

    ReplyDelete
  8. sepet : setuju sangat!

    myra : yup btul! kalu iklas sejuk je mukenye...

    equrlz : xpe kita diam je lagi bagus dari layan org camtu...

    ReplyDelete