Sunday, July 24, 2011

perkahwinan mewah Memey & Norman Hakim



I cuma boleh cakap ‘WOW’ saja, sila kagum 10 fakta menarik resepsi perkahwinan Mewah Memey & Norman Hakim, sentap tak weh?
  1. Sebanyak 7 biji lori bunga Ros segar akan digunakan untuk menghiasi seluruh dewan Mutiara, Hotel Crowne Plaza, Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur khas untuk majlis respsi tersebut.
  2. Memey artis pertama yang memakai kasut yang direka khas oleh pereka kasut terkenal, Professor Dr. Jimmy Choo. Kasut yang dierka khas hanya untuk persandingan Memey itu bernilai RM300 000 sepasang.
  3. Memey akan mengenakan dua persalinan bertahtakan permata dari barang kemas terkenal, Rafflesia pada majlisnya itu. Setiap persalinan yang direka khas untuinya itu bernilai RM500 000 keatas. Apa yang pasti, persalinannya itu lebih mahal daripada baju perkahwinan penyanyi tersohor Negara, Dato Siti Nurhaliza Tarudin yang hanya bernilai RM400 000.
  4. Sebanyak dua set barang kemas akan direka khas oleh Rafflesia untuk Memey pada hari resepsinya nanti. Setiap set barang kemas yang terdiri daripada rantai, cincin dan anting-anting itu bernilai RM2.8 juta.
  5. Dianggarkan keseluruhan kos dekorasi dan persiapan majlis resepsi di dewan tersebut berjumlah RM150 000.
  6. Seramai enam hingga lapan orang artis termasuk artis luar Negara dijangka akan membuat persembahan sempena majlis respsi mereka.
  7. Penaja utama majlis respsi Memey dan Norman iaitu barang kemas Rafflesia menganggarkan kos keseluruhan menguruskan majlis respsi tersebut adalah sebanyak RM12 Juta.
  8. Penaja venue majlis respsi, Hotel Crowne Plaza menjanjikan layanan bertaraf lima bintang untuk majlis resepsi Norman dan Memey.
  9. Dijangka seramai 80 hingga 100 artis akan diundang untuk memeriahkan majlis respsi mereka. Selain rakan artis turut diundang adalah rakan media. Hanya 200 tetamu yang dijangka hadir pada hari tersebut.
  10. Selain barang kemas Rafflesia menjadi sebagai penaja utama majlis resepsi bertemakan New York Look pada 28 Spetember hadapan, Norman dan Memey turut mendapat tajaan dari pendandan, Snips, pusat rawatan, Spa Angsana, jenama terkenal kasut, Jimmy Choo, Hotel Crowne Plaza, pusat penjahit baju terkenal, Lord's Tailor dan banyak lagi.

15 comments:

  1. pergh banyaknya tajaan...hrp2x kekal la...biar kahwin sederhana, janji kekal bahgia selalu...pepun akak nk tengok & lihat je..no komen lebih2x psl depa dua ni..

    ReplyDelete
  2. hope diorang nie kekal la kan, kalau tak malu je dah dapat tajaan segala bagai nie... ieda prefer sederhana & simple but memorable!

    ReplyDelete
  3. gilakkkkkk ah....hebat gila tajaan.....

    ReplyDelete
  4. eh bukan duet hntran dgn bekas isteri dulu pon belom settle lagi ke?ish ish..

    ReplyDelete
  5. harap2 xla jadi cam abby dulu..

    ReplyDelete
  6. mastura : over kan!

    amy : mereka yang mendapat tajaan hebak walaupun tak berapa best!

    ReplyDelete
  7. siapakah norman dan memey tu?setaraf siti nurhaliza dan dato rahim razali kah?atau setaraf lady gaga dan justin timberlake kah?asal beria2 sponsor dorg ek?mcm pelik pulak.juta2 lagi...ish.kawin belanja juta2 kalau setahun dua bercerai xtau la kan...hehehehe *cemburu ke ape nih?hahahaha* ;)

    ReplyDelete
  8. tak suke memey!
    murah rezeki die...huhu

    ReplyDelete
  9. terkezut gak dengar 12 juta dari haritu lagi.macam tak-sangka-nya-lah-kan rezeki diorang macam ni sekali.

    bak kata abby, harap2 si norman tak lupakan anak-anaknya bila dah 'murah rezeki' macam tu.

    ReplyDelete
  10. A n M : itu la kenape mereka? sukarnye nak terima kenyataan nie kan hu..hu..

    elya : tak suka jugak! dah rezeki die...

    zimie : terlalu banyak kan lebih baik guna untuk kebajikan, luv abby abadi!

    kulam : dah rezeki diorang...

    ReplyDelete
  11. u.. zira dah follow u! tetibe follow2 je trus bsmgt komen yg ni..

    ee.. x suka.. ape ke pandai la sangat yg menaja ni.. pasangan ni klu bercerai pn x pe.. x rugi.. juta2 tajaan jemput 200 org je pun.. x de la mmpu sgt nk bg org mkn.. wahh..mulut aku kurg ajar la pulak.. huhu~

    ReplyDelete
  12. zira ieda pun sependapat dengan u... patut ke diorang dapat tajaan mcm tu, macam popular bebeno!

    ReplyDelete
  13. dorang propa ape lah dengan penaja tu... huhuhu~

    ReplyDelete