Monday, July 11, 2011

my wedding theme color

After discuss with fiance, ini la theme color yang ieda pilih bagi majlis pihak perempuan. Dah boleh start survey barang for my wedding list yeayyy! So our final motif would be drum roll...
A - pastel pink & brown with green lime accent, soft touch! or

B - pinky pink with green kiwi accent, nice! it looks more visually appealing
Tak tau nak pilih yang mana satu jatuh cinta with this two combination color la, Ieda memang gila pink so pink memang wajib dalam list, my engagement pun pink theme, most in my wardrobe are pink to, hey my blog pun sama!


Baju tunangku, pastel pink, white & silver


Color board more to A

Color board more to B


Rasanya this color nice, hey blogger friend please help me!

17 comments:

  1. cantik warna tu... suke2... kita pun suka pink jugak... !

    ReplyDelete
  2. vote for 2nd.. tapi dedua tak byk beza sgt kan. Samalah theme kite ade pink2..

    ReplyDelete
  3. yg A = more to pink , sweet.
    B = more to green, fresh.
    dua-dua pun cantik!

    ReplyDelete
  4. saye pilih B...pink ijau...sweeetttt sgt...:D

    ReplyDelete
  5. farah : tinkin A to!

    hanna : yeya kalo boleh semua nak pink tp tak sesuai kot hu..hu..

    pink shoe : agak sama tapi tak serupa, tgk nickname pun dah tau gila pink jugak hu..hu...

    ekin : color pink & hijau mmg pilihan sejak zaman berangan nak kawen dulu ^_^

    amy : tu la dua2 sweet so confius skit nak yang mana

    thanx eh korang banyak membantu!

    ReplyDelete
  6. vote to B... Baru nampak FRESH ! :D

    ReplyDelete
  7. Pink ngan hijau memang cantik..nampak terserlah..

    Myra pun minat pink, dulu masa tunang kaler turquise + pink, masa nikah putih+pink, masa kenduri belah perempuan mata berkenan pink las terpikir takkan semua nak pink rasa xmeriah plak :>)
    Nak gak merasa try kaler lain, so rumah myra purple rumah laki biru laut :)

    ReplyDelete
  8. konfius la ieda.. smua cantik. Tp, nk sng. try match dgn pa'an skali. tgk mana yg lebih seswai.

    ReplyDelete
  9. emma : wee macam B pilihan ramai, fresh mood!

    myra : tgk kat blog myra pink + torquice macam cantek jugak kan, my fiance pun ada tanya takan semua nak pink, rasanya boleh tapi kena mix & match dengan color lain baru nampak meriah, semangat pink!

    ReplyDelete
  10. pink hijau sweet dear. plus oren skit kot ahhaah aduh minat semua plak rasa :)

    ReplyDelete
  11. me vote for A... love goldish pinkish... weee~! plus a bit gweenish.. then it pop up like a vahhh!!! happy preparation sayam.. :)

    ReplyDelete
  12. nurul : of coz kak kena discuss dengan faan, dia lagi pandai pilih- memilih tau kak!

    nora : tu la memang pening nak pilih2 color, takut tak sesuai ngan kita...

    sarah : me luv A to, tapi ramai suka B, xpe ada banyak masa lagi nak pilih, nasib baik la color lebih kurang je ^_^

    ReplyDelete
  13. cantiklah baju tunang kak ieda !!^_^

    ReplyDelete
  14. cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    eka suka kaler2 ni..yg B kot

    ReplyDelete
  15. bell : suka juga that dress, tp baju tu sewa je :(...

    eka : ohh thanx eka! B eh...

    ReplyDelete