Wednesday, July 6, 2011

Langkawi - Pulau Beras Basah & tengok helang makan

Continue cerita Langkawi, lepas ke pulau Dayang Bunting kitorang ke satu kawasan lain untuk tengok eagle makan, ganas jugak masa dia terkam makanan kat laut, that day burung helang memang banyak, so tengok dari atas bot je sebab takut...


Diorang bagi makan perut ayam kot


Terbang la jauh sikit wahai eagle takut la


Lepas tu terus ke Pulau Beras Basah, Ini la pantai paling bersih & jernih pernah Ieda sampai. Beb pasir pantai warna putih tau, ikan colorful pun boleh nampak dalam laut, centek gyla clean & clear!

Kat jetty nie ada ikan nemo, siap makan twistes yang I bagi


Ada banyak pokok pelik kat sinie, beware monkey attack also!



Mula rasa nyesal tak bawak baju pantai yang seksi



My kakak & niece alya nadirah, akan datang baby dalam pewut my second niece



Cetengok cantek tak view pantai nie


Colorful banana bot yang comfirm diorang bagi tebalik, tipu je la kalau beach boy kata tak basah

Ativiti taman orang, siap buat nasi lemak 50sen


ha nak baca entry langkawi yang dulu kelik cinie

8 comments:

  1. hehe...

    dalam exam baru ja wat esei sal pulau beras basah n langkawi...tetiba teringat lak..ngeh3

    ReplyDelete
  2. takutnya tgk helang...rs mcm ganas lak ..takut kena je..ehehe..best2x g pantai nie.+ klu honeymoon ieda

    ReplyDelete
  3. gile best nanti nak gilah!! lum gi
    honeymoon lg ni..huhuhu,hahaha nasi lemak 50sen tu!!

    ReplyDelete
  4. honeybunny : waa mesti pasal uniknye pulau nie kan...

    mia : mmg ganaz kak mia sebab tu tengok dari jauh je dah la besar2 burung tu, honeymoon ieda nak ajak fiance gi bali atau bandung plak, huh berangan...

    zam : laa kena gi cepat2 zam, mmg best kat langkawi nie sesuai utk honeymoon, 50sen oke la dari singgit hu..hu..

    ReplyDelete
  5. beshnye dpt g jln2x iedaaa...

    ReplyDelete
  6. kiela : setahun skali jee nie aktiviti keluarga...

    ReplyDelete
  7. masa pergi langkawi julai tahun lepas nak jgk g jalan2 kat pulau2 kat sane tapi tak kesampaian.. huuh~

    ReplyDelete
  8. izzat : next time gi sana kena lama sikit, macam ieda 4 hari 3 malam baru puas pusing langkawi ^_^

    ReplyDelete