Saturday, June 25, 2011

Langkawi - cable car & jambatan gantung

Lokasinya dekat Gunung Machincang, terbaik untuk view langkawi sampai boleh nampak negara Thailand dari puncak gunung nie. Kalau dah sampai puncak kena la pegi jambatan gantungkan (curve hanging bridge). Oke korang layan la gambar ieda kat cinie...


cable car view, on da way boleh nampak air terjun Telaga Tujuh

dalam cable car, agak seram weh boleh naik 6 orang aje

teropong our resort at Pantai Cenang dari puncak

view jambatan gantung Langkawi

jambatan gantung yang asik bergoyang je cuak jugak

View dari atas jambatan gantung so green

tangga ke jambatan gantung agak jauh penat mendaki


feeding the duck & fish

panda farm oppps rabbit farm la

11 comments:

  1. dah lame tak pergi langkawi... macam boleh masuk perancangan honeymoon je.. ^_^

    ReplyDelete
  2. ok mmg sesuai, kat langkawi haritu pun ramai yg ade inai di tangan & kaki..

    ReplyDelete
  3. dah pergi tempat tu..masa honeymoon

    ReplyDelete
  4. yaa sgt sesuai untuk honeymood view romantic... ^_^

    ReplyDelete
  5. Bestnyer Ieda.. :)
    myra tak penah nek cable car & jmbatan gantung lagi..huuhuhu..

    ReplyDelete
  6. pergh..x penat ke mendaki ieda?nk tau gak nie...nmpk tinggi je..mia x nah naik g nie

    ReplyDelete
  7. penat sgt mia, nasib naik la mama & unty ieda tak follow mandaki stay kat kabel car je... sempott!

    ReplyDelete
  8. alamak giler gayat kat atas tu huhu..rasa mcm bergoyang goyang je ari tu masa pegi ;p

    x mo naik dahhhhhh!

    ReplyDelete
  9. tu la boleh plak bergoyang tanpa henti kan hu..hu..

    ReplyDelete
  10. Thought I would comment and say neat theme, did you make it for yourself? It's really awesome!

    ReplyDelete