Thursday, June 23, 2011

Langkawi - bot dari penang ke langkawi!

Hi everybody! Ieda baru je balik dari langkawi bercuti dengan fiance & my family. Jadi nak share la trip 4 hari 3 malam kat sana dengan korang semua. Kami naik bot dari penang je. Tempat paking untuk kereta di area padang kota, lebih safety sebab dijaga 24 jam siap ada anjing bulldog oke kat situ. Harga tiket RM60 dewasa & RM25 kanak-kanak.

Bot tu selesa jugak ada siap toilet & tv. If rasa bontot dah leper duduk je kan boleh ronda-ronda dalam bot tu atau keluar amik angin kat atas, view pun gila cun dengan angin yang agak sepoi-sepoi. Total perjalanan dalam 3 jam sebab laut bergelora, penat jugak la terhuyung hayang last-last tertido....

ieda & faan dalam bot, muka dah toya penat beb 3 jam tu

my niece alya excited tak reti diam

ramai pelancong & pak arab je dalam bot nie

yeayy dah sampai! langkawi jetty view


nie lah bot coral tu tak besar tak kecik

7 comments:

  1. wahh..bestnya bercuti ek..

    ReplyDelete
  2. mmg best tuya! nak pegi lg....

    ReplyDelete
  3. Naik feri dari Penang Ieda??
    Myra tak sanggup terhuyung hayang lama2 kang pitam.. :>)
    Nek bot dari K.Kedah pun dah rasa semacam..hehehe

    ReplyDelete
  4. yup myra! ieda rase oke la bot nie stabil sikit dari bot K.Kedah tu cume tak laju je, tu sampai 3 jam....

    ReplyDelete
  5. wahhh berjalan sakan..bestnya
    ain baru sekali p langkawi
    hampa gila tak dpt bgambar ngan
    burung helang beso tu..huhu ;(

    dear..ada coklat lebih takkkk
    hihihi

    ReplyDelete
  6. hi ieda..kak mia bertandang di sini.salma kenal..follow & link u.

    best nya g cuti kat langkawi..dh dekat kg kak mia tue

    ReplyDelete
  7. shahnia : rugi la kamu, xpe next time pegi lg tau, cokolat banyak lg ni tak larat nak mkn dah hu..hu..

    kak mia : tq, ieda terjah blog akak pulak...

    ReplyDelete