Wednesday, May 11, 2011

ohh durian!


durian dari pasar pakcik google


Teringin sangat nak makan durian malam nie, sepanjang ieda kat bandar jb nie durian memang mahal & bukan original dari kampung, teringin juga nak cucur durian, bubur durian, pulut durian & tempoyak hu..hu..

Dulu masa balik kampung di Serdang Kedah, bila musim durian pagi-pagi ieda & couzen mesti berebut nak cari durian yang baru jatuh dari pokok, pacat pun kitorang tak kisah dah janji dapat kumpul sebaldi memang seronok habis, lepas tu makan ramai-ramai...

Yang pelik ada orang yang elergik dengan durian nie, bau je pun dah terbuekkk camne nak makan, dulu ada houmateku hasnida sangat trauma dengan durian jadi terpaksa la berpuasa dari makan durian, rugi la korang weh, sedap tu!

8 comments:

  1. duriannn???wahhhh3x,beshhh2xxx..tingin jugakkkkkk

    ReplyDelete
  2. kiela dah malam kedai pun ttp, esok kite gi cari eh... tingin sgt2!

    ReplyDelete
  3. wah...beznya durian. 2 minggu lepas blk kg, ayah akak belikan durian sbb durian kt sini mahal. Oh, has tak mkn durian ek. tatau pulak.. huuhuu

    ReplyDelete
  4. salam kenal...

    rugi sapa2 tak makan durian...huhuhu
    sodap tau...

    follow kamu

    http://hairuliza-anakku.blogsport.com/

    ReplyDelete
  5. waaa...nk durian jugak...lama xmakan..huhu

    ReplyDelete
  6. kak diana ^_^
    durian dari kg mmg murah & sedap kak, tul kan, try la tanye sendiri has tu hu..hu..

    ReplyDelete
  7. nida ^_^
    ieda pun dah lame tak mkn, tu yang ngidam tu...

    ReplyDelete
  8. ibu cute ^_^
    mmg rugi sangat, kalo diorang try mesti nak lg, ok dah follow...

    ReplyDelete